Suđenje optuženima za korupciju na kragujevačkom Pravnom fakultetu nastavljeno je u Smederevu izjašnjavanjem dvojice optuženih, Srđana Klajina i Milana Lazarevića, koji su juče negirali krivicu. Inače, sudija Slađana Bojković odložila je zbog snega nastavak glavnog pretresa, koji je još u junu bio planiran za danas.

Kljajin, koji se tereti za davanje mita za prelaznu ocenu iz predmeta Ustavno pravo i Ekonomska politika, rekao je da nije učino krivično delo za koje ga tereti tužilac.

On je u policiji saslušan kao svedok da bi se kasnije na sudu pojavio kao okrivljeni pod optužbom da je za šesticu kod profesora Dragana Bataveljića dao 700 evra i isti iznos za šesticu kod profesora Sveta Purića. Okrivljeni Milan Lazarević je izjavio da je na saslušanje kao svedoka u policiji vozio svoju kćer Ivanu Stijepović. On je naglasio da je Ivana tada povela sa sobom desetomesečnu bebu koju je još dojila. Milan Lazarević je juče izjavio da se sam prijavio da da iskaz policijskim inspektorima, kada mu je kćerka Ivana poverila da joj je policijski inspektor rekao da će joj ako ne prizna krivicu oduzeti bebu i dati je u dom. Posle saslušanja Milan Lazarević je optužen za podstrekavanje profesora Bora Čejovića da zloupotrebi službeni položaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari