Nastavak radova na Gradskom stadionu u Zrenjaninu 1gradski stadion zrenjanin

U ovoj godini Zrenjanin planira velike investicije u postojeće sportske objekte. Najveća investicija svakako je druga faza sanacije Gradskog stadiona.

Krajem prošle godine, na javnom tenderu, posao u drugoj fazi sanacije dobila su preduzeća “Arhikom” i “Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada i “BAB gradnja” iz Vrbasa. Njihova ponuda  za ovaj posao bila je 369.466.666 dinara sa PDV-om.

Grad neće sam finansirati sanaciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, koji će, kada bude završen, zadovoljavati sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila je 250 miliona dinara a grad je u budžetu za 2022. godinu za ove namene planirao da odvoji 10 miliona dinara.

Grad će iz sopstvenih sredstava sanirati košarkaški terenu u zrenjaninskom naselju Bagljaš u vrednosti od 800 000 dinara.

Planirano je i da se sanira košarkaški teren u naselju Zeleno polje, ali će se skoro 2,5 miliona dinara za ovu namenu obezbediti iz drugih izvora. Plan je i da se završi sanacija terena na kom igra FK “Rusanda” iz Melenaca a 3,6 miliona dinara takođe će se obezbediti iz drugih izvora finansiranja.

Izmenom Plana regulacije najvećeg zrenjaninskog naselja Bagljaš predviđeno je da se u ulici Junaka Milana Tepića obezbedi prostor za izgradnju pokrivenog sportskog objekta, odnosno hale. S obzirom da je na dnevnom redu tek urbanističko prepakivanje prostora, izvesno je da radovi na izgradnji ove godine neće početi, niti su planirani u buždetu.

Sportskim objektima u Zrenjaninu upravlja istoimena javna ustanova.

Ova ustanova u svom sastavu ima dve hale, stadion, otvoreni i zatvoreni bazen, dom borilačkih veština, sportski centar “Mala Amerika” i Sportsko rekreativni centar “Partizan”.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari