Prije nekoliko dana u Pljevljima je održan sastanak Odbora za sanaciju Husein pašine džamije, kojim je predsjedavao Đorđije Džuverović, na kojem je analiziran dosadašnji rad na sanaciji džamije, a koji se odnosi na izgradnju dijela haremskog zida u toku ove i razmatrane aktivnosti za narednu godinu.

Džuverović je ocijenio da se, pored teškoća, 2009. godina može smatrati uspješnom, iako nije bilo velikih radova. „I pored svih teškoća, predviđeni radovi na haremskom zidu Husein pašine džamije su izvedeni kvalitetno i izmirene su obaveze prema izvođačima radova. Preostale tri pozicije koje podrazumijevaju postavljanje vrata na glavnu ulaznu kapiju, pokrivanje zida ćeramidom i ugradnju kovanih rešetki na otvore zida, nadamo se da ćemo završiti u veoma kratkom roku i na kvalitetan način. U narednih mjesec dana treba da donesemo plan rada za 2010. godinu, koji podrazumijeva obezbjeđenje finansijskih sredstava i da definišemo zadatke koji će biti urađeni u narednoj godini“, rekao je Džuverović.

Tokom ove godine završena je prva faza radova na izgradnji dijela haremskog zida u dužini od 77 metara na jugozapadnoj strani do glavne ulice čija je vrijednost po ugovoru 81.705,10 evra. Na predlog Džuverovića formirano je pet grupa sa po tri člana, sa zadatkom da u kontaktima sa pojedinim institucijama i preduzećima provjere njihovo moguće učešće u nastavku druge faze radova na izradi haremskog zida sa sjeveroistočne i južne strane Husein pašine džamije. Radne grupe treba da do 31. januara podnesu izvještaj, nakon čega će se definisati prioriteti radova u narednoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari