Nastavlja da pada broj aktivno zaraženih u Majdanpeku, od posledica virusne infekcije preminuo pacijent iz Kladova 1Foto: J. B. K.

U majdanpečkoj opštini par dana zaredom više je izlečenih, nego novoinficiranih korona virusom, te se i broj aktivno zaraženih smanjuje. Nasuprot Majdanpeku, u susednom Kladovu beleži se rast aktivno pozitivnih.

Juče je u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirano 40 osoba i kod deset je potvrđeno prisustvo virusa.

Aktivno pozitivno je 90 osoba, pri čemu je i dalje, više od polovine, nevakcinisano.

Smanjuje se broj hospitalizovanih, sada je deset pacijenata iz majdanpečke opštine na lečenju u  kovid bolnicama, a tri je otpušteno na kućno lečenje.

Od početka epidemije korona virusom zaraženo je 2.209 osoba, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 336 pacijenata, izlečeno je 2.038, a od posledica virusne infekcije preminuo je 81 pacijent.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovu u ovoj je opštini prisustvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod još 11 osoba,  oporavilo se pet obolelih, a od posledica virusne infekcije preminuo je jedan bolesnik.

Aktivno pozitivna su 174 pacijenata, pet više nego prethodnog dana.

U kladovskoj opštini je, prema podacima nadležnih, od početka epidemije korona virusom zaraženo  2.906 osoba, izlečeno je 2.634 obolelih, dok je od posledica korona virusa preminulo 98 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari