Nastavlja se projekat „Mitrovica – grad bez neplivača“ 1Foto: mitrovica.info

Projekat „Sremska Mitrovica – grad bez neplivača” realizuje se besplatno već pet godina za učenike osnovnih škola iz seoskih sredina. Pored obuke, za decu je obezbeđen i besplatan prevoz, a sve u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, u saradnji sa Poslovno-sportskim centrom „Pinki” i Gradskim bazenom.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, cilj projekta je da se uključi što više dece u sport i da postanu funkcionalni plivači.

Polaznici nakon obuke polažu i plivački ispit.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica će svakodnevno organizovati prevoz dece od njihovih škola do Gradskog bazena, gde ih preuzimaju stručni saradnici, obavljaju sa njima jedan čas u trajanju od 45 minuta, u okviru kojeg oni polako prolaze obuku.

Fond časova će biti 20 po svakoj školi.

„Na veliku radost mališana i na našu počinje peta sezona ovog projekta kojem se svi radujemo i koji je jedan od najlepših projekata koji radimo. Cilj ovog projekta je da naučimo dete da pliva i to funkcionalno. Na kraju svake obuke organizujemo polaganje plivačkog ispita koje podrazumeva skok u vodu sa ivice bazena i neophodno je da dete ispliva 25 metara bez ijednog zastajanja ili hvatanja za ivicu bazena. Tek tada se smatra da je dete plivač i da funkcionalno pliva. To je osnovni cilj ove obuke”, objasnila je instruktorka plivanja Angelina Anojčić Vuković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari