Nastavlja se protest „Užice protiv nasilja“: Školska godina na pragu, a vlast ne preduzima mere za bezbednost učenika 1Foto: N. Kovačević

Novi protest „Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak, 17. avgusta, od 19 časova, ispred Skupštine grada.

Protest se nastavlja sve dok se, kako navode organizatori (gradski odbori Demokratske strake, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta), „ne usvoje opravdani zahtevi građana“.

Traži se smena ministara Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje truju građane i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi i hitno ukidanje rijaliti programa.

„Nova školska godina je na pragu, a vlast nije donela nikakve preventivne mere, niti rešenja za bezbedan povratak dece u školske klupe“.

„Svedočimo i nezapamćenoj epidemiji femicida i porodičnog nasilja, društvo se raspada, institucije ne funkcionišu, dok inflacija divlja“, navodi se u pozivu organizatora protesta.

Zbog svega toga, dodaje se, „dođite da zajedno pokažemo da ne želimo da živimo u društvu koje razara nasilje na svim nivoima, dok vlast ne preduzima ništa“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari