Nastavlja se suđenje Babićevom vozaču za udes na naplatnoj rampi Doljevac

Ostavite komentar


  1. ,,Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom,, – sigurno bi inače u zatvoru vozio?!

  2. Nemoguće da niko od radnika na naplatnim rampama nije video navodno premeštanje vozača i suvozača! Strahovit udarac tera čoveka da refleksno pogleda u pravcu udesa.

    1. Naravno da je video.
      Ali ako su posle toga svakog od onih koji su nešto videli posetili pripadnici Službe i i prijateljski ih ubedili da u stvari nisu ništa videli jer ako jesu, možda će im desiti im se nešto mnogo ružno, e, onda to već menja stvar. Drastično!

    2. Sistem u svemu sa prefiksom javno je takav, što vidiš, ne vidiš, što čuješ, ne čuješ, jer imaš armiju onih koji čekaju da se domognu tog radnog mesta i koji niti vide, niti čuju, niti govore.
      Nisu drumski i njihovo pamćenje i svedočenje problem. Imaš sudske veštake, koji na osnovu povreda i ostalih parametara, mogu precizno da izveštače ko je gde sedeo, al’ ponovo isti sistem radi svoj deo posla u javnoj upravi, javnom sektoru, javnim preduzećima i pravosuđu. Zbog toga i deca odlaze.

  3. Dovoljno će biti saslušanje aktera, i 20 svedoka koliko ih je bilo u tom trenutku. Naravno, da će sud po nalogu da opstruira. Suočavanje je majka parnice.

  4. Koliko ce da NAS kosta ovaj vozac koji preuzima krivicu? NJEGA mi nije zao, odlezace mozda godinu – dve dana i onda bogato ziveti do kraja svog veka.

  5. Komentariše se nastavak suđenja vozaču škode suberb kojom je na naplatnoj rampi Doljevac usmrćerna jedna žena i još 5 osoba povređeno. Ne čudi što, kao i u slučaju nelegalnog rušenja objekata u beogradskoj Savamali, i kao slučaju ubistva O. Ivanovića, originalni snimci kamera sa mesta udesa nisu dostupni čak ni članovima porodica oštećenih. Čudi odbrana optuženog vozača D. Stanojevića , valjda bi bilo lakše da se zna:
    1. Ko je video- kada i gde je tog jutra oko 8h u Nišu ili gde god, pa do kobnih 8.32h, vozač D. Stanojević, ušao u tu škodu, a ko – kada je posle kobnog zakucavanja D. Stanojević izašao;
    2. Koji veštak može potvrditi da je moguće da pri takvom zakucavanju škode, gde su sedište vozača, kao i poluga volana slomljeni, vozač, D. Stanojević, prođe bez ijedne telesne povrede.
    3. Da li je validna izjava portparola Kliničkog centra Niša, koji je o govorio o 6 sudionika saobraćajne nesreće i to o Z. Babiću i još petoro povređenih, nespominjući D. Stanojevića (uhapšenog tek više sati nakon udesa).
    Naravno, još su više za čuđenje građani Srbije koji se ne distanciraju ni od vlasti, ni od tzv. opozicije koja bez efikasnog pogovora podnosi ili i nagrađujei rad takvih direktora javnih preduzeća, takvih tužilštava, sastavljača takvih policijskih izveštaja, i to dok je i dalje obustavljen putnički železnički saobraćaj Niš-Zaječar i NoviSad-Beograd, sa sve unapređenim zakonom da bar 40% narodnih poslanika budu žene.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.