U Haškom tribunalu danas će biti nastavljen dokazni postupak odbrane na suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženim za zločine nad srpskim civilima u toku i posle operacije „Oluja“ 1995.

Nakon pauze od nedelju dana, takođe se nastavlja i suđenje bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, optuženom za pružanje podrške srpskim snagama u BiH i Hrvatskoj, koje su počinile zločine u Sarajevu, Zagrebu i Hrvatskoj od 1993. do 1995. godine.

Početak svedočenja bivšeg ministra inostranih poslova BiH Muhameda Šaćirbeja na suđenju Perišiću najavljen je za naredni ponedeljak.

Na suđenju bivšem načelniku Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimiru Đorđeviću, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu u prvoj polovini 1999, danas se nastavlja dokazni postupak optužbe.

Na suđenju bivšim visokim zvaničnicima Hrvatske Republike Herceg-Bosne Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, optuženim za zločine nad nehrvatskim stanovništvom u zapadnoj Hercegovini, danas će biti okončano glavno svedočenje bivšeg komandanta Glavnog štaba Hrvatskog vijeća odbrane Slobodana Praljka, kojem bi pitanja trebalo da postavlja predsedavajući sudija Žan Klod Antoneti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari