Nastavljaju se napadi na profesorku Ekonomskog Danicu Popović

Ognjanov: Iskonstruisan slučaj navodnog plagiranja

Ostavite komentar


  1. E sad, profesori i naučni radnici, SANU, odmah da se napravite mrtvi, zauzeti ogromnom količinom posla ili zauzeti uređivanjem i življenjem u vašem mikrokosmosu i oćutite sve ovo…Budite sigurni, doći će i do vas. A kada vas Marko Atlagić propusti kroz mikrofon….

    1. Svaka cast na komentaru ! Mislim da je logican zakljucak: Svi profesori i studenti na ulice sa narodom na jesen !

    2. U stvari profesori sada treba da budu glasni ali sa dokazima i cinjenicama da se tu ne radi o plagijatu, a ne da budu glasni u zameni teza kao nazadnjaci. Ali stanje u Srbiji se zna – „ne talasaj“.

  2. Naravno da ce ta bagrustija napadati sve …jer lako je kada te stiti poslanicki imunitet i kada nisi obrazovan…pa ti smeta svako ko jeste…Takve treba istrebiti…Kako su se usudili da se obrazuju…i skoluju…
    Eto taj isti poslanik koji pljuje i vredja nije dalje odmakao iu evolutivnom razvoju od recimo paramecijuma na intelektualnom nivou..I sto vas to cudi…Pa kompletna vrhuska nam je na nivou tih primarnih oblika zivota…A razmnozavaju se prostom deobom…tako da su u svaku kancelariju u institucijama posadili po jednog svog izaslanika da lakse spijuniraju…Tako da pitam se sada ko ima vecu mrezu sns ili kinezi…

    1. Stvarno ovo je dno dna. Zar je moguce da ljudi kao Risticevic i ovaj Artalagic govore reci njihovog vode Vucica. Vucicu ako imas imalo karaktera i intelektualnog znanja izadi u javnost kao predsednik drzave i osudi ovako konjusarsko ponasanje tvojih poslanika da nesmeju ovako da se ponasaju. Ali ubeden sam Vucicu da ti to neces jer je tebi u interesu da si ti bog i batina u Srbiji. A vi intelegencijo cutite onda ce vas jos vise gaziti i prljati kao ova dva konjusara a odlucuju o sudbimi u Srbiji.

  3. Samo u banana državama polupismeni likovi kao što je Rističević umišljaju da su pametni i da mogu da polemišu sa doktorima nauka i profesorima fakulteta. Što si neobrazovaniji i gluplji to si hrabriji u tim polemikama.

  4. Skusao sam interviju doticne profesorkr.Kakav perfidni i prikriveni lobista zapada i mmf i propasti srbije je bilo ono sto sam zakljucio.

    1. Sreca pa imamo u vladi gomilu pravih doktora pa ce oni da nas spasu. Evo vec uzivamo u zlatnom dobu!

    2. Za profesorku Danicu ja imam samo reci hvale jer je svojim pisanjem udarila na sektu koja unistava Srbiju. Zato i tebe bote salju da blatis jer argumente nemaju vec samo oholu zelju za vlascu i lazi.

    3. Vlado, prvo u skolu da mozes da razumes ekonomske pojmove a onda komentari…..i da, kakav je sendvic danas ? Šunka, kulen ili pečenica ?

    4. Čovek koji ne ume da korektno napiše dve rečenice, ima obraza da sudi o ličnostima, a uveren sam da ne razume ni šta znači lobista zapada.
      Zar predsednik ove zemlje ne tvrdi, da u ekonomiji sarađuje sa zemljama EU i da su te zemlje investitori Srbije.

  5. Ovo je upozorenje svima koji bi podigli svoj glas protiv Prvorođenog i njegovih poslušnika šta ih čeka.. Moralna, radna i svaka druga diskreditacija.. No, više me brinu kolege koje ćute, puštaju da poslanik Rističević, neakademski poluobrazovani građanin govori o profesorima.. Pa zaista je velika istina i po tom modelu treba raditi sa decom, a galasi „Umesto udžbenika od godine do godine detetu, kupiću mu diplomu“
    Sve treba da nas je sramota što ćutimo…

  6. Kao i u svim ostalim oblastima, jedino sto SNS zna i sprovodi u delo je da od svega pravi blato. DB radi punom parom i sa izmisljenim studentima i izmisljenim aferama pokusava da sve cestite ljude uvalja u blato. Na kraju slepi Srbi kazu, ma ajde to je ona sto mulja po ekonomskom fakultetu, plagira radove, kome ce ona da drzi predavanje.
    Eh Radoje Domanovicu, posle 120 godina Srbi i dalje slepo prate slepog vodju koji ih vodi u ambis.

  7. Mislim da je svaka diskusija kada je u pitanju „problem“ gospodje Popović besmislena. Jedni će je po svaku cenu podržavati jer je i ona, po svaku cenu, protiv Vučića, dokm će je drugi, po svaku cenu napadati, iz istog razloga, odnosno, jer im je napala „zenicu oka svoga“.

    1. Na osnovu kojih argumenata tvrdite, da je prof Popović protiv Vučića.
      Ona analizira ekonomiju Srbije i te analize su vrlo slične sa procenama EK, odnosno slične su zvaničnim podacima sa vladinog sajta.
      To što Vučić objavljuje „zlatno doba“ nema veze sa stvarnošću, pa sada da li je laž poželjnija od istine, zavisi od etičnosti.

      1. Postoje profesori, koji su apsolutno „vrljavi“, odnosno razroki, pa uvek vide samo jednu stranu, i to onu lošu, kod onih koje ne podnose iz partijskih ili ideoloških razloga ili, kod svojih „pobratima i posestrima“ samo onu dobru stranu, čak i kada postupaju naopako, da ne kažem nakaradno. Takva , je profesorica Popović a za takav utisak nisam kriv ja, niti ovi koji upućuju kritike na njeno ponašanje, već prepodobna Danica. Znam da Vučića ne treba baš mnogo voleti ali, ne treba ga ni mrzeti po svaku cenu. Ako mrzimo Vučića nemojmo da mrzimo i Grdeličku klisuru ili „Beograd na vodi“.

  8. Profesorki Popovic i svim drugim Belim listicima zelim puno srece i uspeha u progonu Borisa Tadica i drugih zutih. Karma je cudo.

  9. Risticevicu nedostaje opozicija koju je vise puta pljuvao za iste stvari pa je sad udario po profesorima univerziteta!

  10. Zna se šta čini autorsko delo.
    I naučni rad i prevod mogu da budu autorsko delo.
    Sam prevod naučnog rada nije naučni rad u autorskopravnom smislu već autorsko delo prevoda.
    Sve je to moguće veštačenjem utvrditi, proveriti i izjasniti se. Nije za to potebna stručna komisija profesora, jer predmet veštačenja nije utvrđivanje stručne vrednosti i naučnog kvaliteta tog rada, već utvrđivanje da li je reč o prevodu kao autorskom delu, ili o novom naučnom radu kao autorskom delu nastalom/zasnovanom na prevodu, a koji sadrži i autorske elemente/karakteristike koje su mi dali prevodilav/prevodioci kao autor (koautori). Pa dalje, kakav je i koliki koautorski udeo i ako je reč o prevodu kao autorskom delu i ako je u pitanju naučni rad kao autorslo delo.
    Imate u Registru veštaka Zlatka Čobovića, veštaka za autorsko upavo upravo za tu oblast pa mu dajte da radi i neka se izjasni kao samostalni nezavisni stručnjak.

  11. Rističević kritikuje profesora hahahahaha. Budimo realni, zaista….. Da li je ovo moja država Srbija, ili su braća Grim napravila čudo???

  12. Kada neko jedino ima završenu osnovnu školu, a kao dodatno obrazovanje čobanski kurs i džibersku školu „Vojislav Šešelj“, od takve osobe ne možete očekivati da kaže nešto ozbiljno i mudro.

  13. Pa cekaj nisam na nicijoj strani vec ovako nepsristrasno ako je stvarno izbrisala kolegu koji je zajedno sa njom prevodio onda je Risticevic u pravu. A ovi koji je kao brane umesto da iznose cinjenice oni samo vredjaju Risticevica. Iskreno meni se Risticevic nimalo ne dopada ali ako je izbrisala onda je to za kaznu a ako nije ok ali a ovi sto je brane ne govore nikakve cinjenice sto znaci da je ipak izbrisala podmuklo. E sad da je brane tipa pogresila slucajno pa da se izvino ok ali ne oni vredjaju bez cinjenica. Tako da ipak mislim da je Risticeviceva strana u pravu.

    1. Mislite da se profesorica izvine Rističeviću, zbog onog što je govorio u Skupštini?
      Ne znam da li je izbrisano ime jednog od prevodilaca, ali ono što je govorio Rističević je primitivizam najgore vrste i to što ga vidite kao žrtvu je neshvatljivo, osim ako je po zadatku odozgo.

  14. Kazniti prof. Danicu Popović (ne) za plagijat prevoda u kom je učestvovala kao saradnik, već što je pisala oštro o vlastima i oko nje, te o plagijatorima u vlastima. Nju treba najoštrije kazniti za plagijat i oštar jezik, a nagraditi osobe sa plagijatom od doktorata, Malog, Stefanovića, Šapića, Tabaković i to višekratno.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.