Predsednik Banatskog foruma i odbornik u Skupštini opštine Opovo Đurica Savkov zatražio je juče od ministra policije Srbije Ivice Dačića zaštitu od pretnji upućenih njemu i poljoprivrednicima iz Banatskog foruma. Poljoprivrednicima je prećeno zbog licitacija državnog zemljišta u toj opštini.


Darku Mijajloviću, poljoprivredniku iz Opova, 18. novembra nepoznate osobe su podmetnule požar na traktoru i kamionu i napravili mu štetu procenjenu na 20.000 evra. Pančevačka policija je utvrdila da je požar podmetnut i navela da je istraga u toku. Mijajlović je ove godine sa još nekoliko poljoprivrednika iz Opova pokrenuo pitanje odgovornosti opštinskih čelnika i komisije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Savkov je u otvorenom pismu Dačiću ocenio da je reč o „terorističkom aktu“ i zatražio zaštitu za poljoprivrednike kojima prete i istragu o pretnjama i o podmetnutom požaru.

„Gospodine ministre, stanovnici najmanje opštine u Vojvodini osećaju se uplašeno i nebezbedno. Da li je odgovor institucija samo ćutanje?“, upitao je Savkov.

On je podsetio da je Dačić nedavno posetio Opovo kako bi otvorio odeljenje vatrogasne policije i dodao da to odeljenje u stvari ne radi, jer su se vatrogasni kamioni odmah nakon ministrove posete „vratili u Pančevo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari