Dan posle (ne)očekivanog povlačenja Roberta Prosinečkog, a samo 72 sata pre prvog meča s Bordoom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, Crvena zvezda je dovela novog trenera, pa je Aleksandar Janković postao peti stručnjak na klupi crveno-belih u vreme predsedničke ere Vladana Lukića, koji je pre ovog mladog povratnika u Ljutice Bogdana angažovao, pa pustio „niz vodu“ Vladimira Petrovića, Ratka Dostanića i Aleksandra Kristića.

– Pozvali su me u ekstremno turbulentnom trenutku, ali je to za mene bila satisfakcija. Takođe, ne bih sedeo na klupi Zvezde da nije bila dobra komunikacija s čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, koji su bili spremni da izađu u susret klubu – prvo je što je rekao novi (stari) četrdesetogodišnji šef struke našeg viceprvaka, koji je Zvezdu već vodio u sezoni 2007/08, a uz saglasnost sadašnjih poslodavaca i FSS ostaće selektor mlade selekcije Srbije u preostala dva kruga trke za Evropsko prvenstvo 2013.

Nekadašnji pomoćnik Slavoljuba Muslina, u vreme osvajanja poslednje duple krune crveno-belih, odmah je dao do znanja da ne namerava da radikalno menja zaostavštinu prethodnika.

– Naslediću energiju koju je u Zvezdu doneo Prosinečki, kojeg poznajem 20 godina. On je istinska vrednost i dragocenost Zvezde, a sebe doživljavam kao naslednika njegovog entuzijazma. Njegova posvećenost bi trebalo da bude dobar primer svima u klubu. Hvala mu i na dobrom timu koji je ostavio – nije štedeo reči hvale za čoveka koji je proveo (ili izdržao) nešto više od godinu i po dana u klubu bez para i jasne vizije.

Janković je juče odradio prvi trening s ekipom, u kojoj nema više jednog od boljih pojedinaca iz prošlih sezona – Brazilca Evandra, a već sutra će voditi crveno-bele u meču s Francuzima, na stadionu osvajača najviše titula u Srbiji.

– Evandro više nije deo ekipe, a meni kao treneru je važno da svaki igrač bude potpuno spreman i posvećen samo jednom cilju, znamo kojem. Teško da se za dva treninga može nešto promeniti, situacija je specifična i nedostaje nam više vremena, ali neću donositi ishitrene zaključke. Pred nama su dve vrlo važne utakmice, prvo s Bordoom, a onda teško gostovanje u Novom Pazaru – kaže Janković, koji nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje spekulacije o kambeku bivšeg kapitena Nenada Milijaša iz Engleske do kraja ovog prelaznog roka.

Evandro raskinuo ugovor

U danu kada su promovisali naslednika Prosinečkog crveno-beli su ostali bez Goebela Evandra. Vezista Crvene zvezde vratio se u rodni Brazil, pošto je, kako je objašnjeno u klubu, sporazumno raskinuo ugovor, zbog porodičnih razloga. Isti izvor tvrdi i da je popularnom „maestru“ isplaćen sav zaostali novac, ali neće biti iznenađenje ako Evandro jednog dana otkrije da je razlaz bio finansijske prirode, pošto ne bi bio ni prvi ni poslednji igrač koji je s „Marakane“ otišao ili oteran zbog para.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari