"Nastavljamo da nabaljamo opremu za Vojsku": Ministar Stefanović u Vranju 1Foto: Ministarstvo odbrane

Četvrta brigada Kopnene vojske nastavlјač je tradicije motorizovanih brigada koje su pre nje branili našu zemlјu. Ovi lјudi rade danonoćno, da mi ne bismo morali da brinemo o svojoj sigurnosti i bezbednosti, rekao je ministar odbane i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović prilikom današnje posete kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Ministar Stefanović rekao je da se vidi koliko su lјudi u Četvrtoj brigadi Kopnene vojske spremni da u svakom trenutku odgovore na poziv otadžbine da je brane.

„Trudimo se da kroz povećanje plata i unapređenje opreme, u skladu sa mogućnostima zemlјe, pokažemo koliko cenimo ovaj težak, vojnički posao, jer svako ko je makar jedan dan proveo u vojsci i bio sa vojnicima, zna koliko je ovaj posao težak“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je zadatak ulaganje u nova sredstva i modernizaciju.

„Ono što je za nas, takođe, važno je nastavak nabavke nove opreme za našu vojsku. Hoćemo da tom novom opremom pojačamo naše jedinice i da u ovoj brigadi, koja je jedna od najpopunjenijih i najsnažnijih naših brigada, nastavimo novom obukom i novom opremom njeno jačanje i da pokažemo koliko je za nas važno da svaka od brigada naše vojske bude sposobna da odgovori na svaki izazov i nastavi da čuva i brani našu zemlјu“, dodao je Stefanović.

Ministar Stefanović je kazao da je situacija u Srbiji dobra i mirna.

„Za nas su mir i stabilnost veoma važni i Vojska, kao faktor odvraćanja, je jedan od klјučnih garanta tog mira i stabilnosti i nastavićemo, naravno, da jačamo našu Vojsku i da investiramo u naše lјude, baš zato da se više nikada ne bi desilo da neko pomisli da Srbija može da mu bude plen ili da uradi nešto što će ugroziti bezbednost našeg naroda“, istakao je ministar odbrane.

U okviru današnje posete, kojoj su prisustvovali i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, ministar Stefanović obišao je Spomen-sobu Četvrte brigade kopnene vojske u kojoj su od zaborava sačuvane uspomene na vojnike, policajce i građane Vranja i Pčinjskog okruga poginule u svim ratovima od 1878. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari