Nastavljeni radovi na Kalemegdanu: Šta kažu građani? (FOTO, VIDEO)

Reporterka portala Danasa na Beogradskoj tvrđavi nakon seče drveća

Ostavite komentar


  1. Rođeni sam Beograđanin, tačnije Zemunac, pa sam iz prve ruke imao priliku da se uverim šta radikali mogu da učine jednom gradu kada osvoje vlast. Nakon što su je osvojili u celoj zemlji i Beogradu, prodao sam sve i preselio se u manje mesto za koje sam smatrao da im neće biti previše interesantno, jer će najpre svim silama navaliti na devastaciju Beograda, gde je i najveći novac. Prijatelji i rođaci su nisu mogli da se načude mojoj odluci…a kako sam nažalost, bio u pravu! Ne, nisam vidovit, samo zdravorazumski razmišljam.

  2. To je nasleđe komunizma, samo seci, ruši, krši kako stigneš, zgazi ono što je neko pre tebe napravio. Zato i propadamo kao narod i kao država, kukamo na belu kugu, ma treba da budemo srećni što će biti sve manje dece koja će da odrastaju u ovom betonu i beznađu Srbije.

    1. To nema bas nikakve veze sa komunizmom, nazvati to nasledjem komunizma je potpuna glupost. Kalemegdan unistavaju da bi se ljudi manje setali, jer setnje su sa stanovista ove vlasti opasne!

  3. Ovi na vlasti su izgleda predosetili da im se bliži kraj pa gledaju da unište što više svega pre nego što ih neko zameni. Ne razumem ko bi inače pri zdravoj pameti sekao toliko drveće sa šetališta. To će sada biti pustara leti, a ta gondola ako bude radila dva meseca biće dobro.

  4. Samo da znate, opštine stari grad i novi beograd, bastać i šapić, dali su dozvolu i prodali to drveće. Ako beograđani i dalje u njima vide opoziciju, nek sebi oči iskopaju, ničemu im ne služe.

    1. Tako je i Srbija glasala za Belog, narod voli slično, makar jedino zajedničko bilo njegovo ime i njihova boja krzna.

  5. …ma sve ce to novim slablima posumiti,najveci mladi goran Srbije,ikada,Goran Trivan,cim se vrati iz Kenije,gde je prezentirao uspeh Srbije nad najlon kesama…!!!

    1. Nije samo vandalizam, nego i grebanje od izvođača. Idu i izmišljaju gradilišta po gradu ds bi uzeli pare ali se baš ostrvili na ono najdragocenije, stari deo Beograda.

      1. Nije grebanje od izvođača jer su oni izvođači, a poslovi su totalno idiotski gde nema definisane cene pozicija (gondola, bandere na autoputu….pozicije na koje mogu da pišu cenu koju žele) i tako država (mi) plaćamo krajnje nepotrebne građevine u ovom momentu. Bandere su postavljene da bi se bolje videle rupe na putu, a gondola da bolje vidimo svoju rupu u mozgu!

  6. Videla sam tu seču. Ta stabla su zdrava i nije ih trebalo poseći. Inače, ta gondola je najveća glupost, ne priliči da se tu gradi i uništi izgled istorijskog Kalemegdana. Ona pasarela od Pristaništa do Kalemegdana gradi se godinu i po i još nije gotova, nema radnika. Ne znam koji su to planovi u glavama moćnika iz gradske uprave, ali sa njima nešto nije u redu. Što ne grade metro!?

  7. Ovo je prva vlast koja je krenula u sistematsko uništavanje starog dela grada. Od Beograda na vodi koji je trebalo da bude na drugoj obali, preko Topličinog venca, Trga Republike, pa sve do neprocenjivog Kalemegdana. Šteta je nepopravljiva. Milošević nas je bar ovakvih stvari poštedeo.

  8. Dok se svi mi osvestimo, dozovemo zdravoj pameti, počnemo da razmišljamo sopstvenom glavom pa shodno tome i nešto, kao društvo, konkretno preduzmemo ode voz kroz kukuruz. Šta još treba da se dogodi pa da se urazumimo i shvatimo da će, ne reagujemo li odmah, danas – ali ne ovako piskaranjem i tastaturom – iza NJIH kada budu otišli ostati pustoš koju neće moći generacije i generacije da poprave? Atakovati na drveće sečom pa ma u koje svrhe se to radilo osim kada to priroda zahteva je ravno zločinu jer je to atak – treba li to podsećati – na pluća svih nas. Jedno drvo je za Beograd važnije od cele šume u unutrašnjosti. Gde su stručnjaci, institucije,……..što se ne oglase??

Ostavite komentar


Društvo

"Predsednik mesne zajednice rekao da se strpim dok prođu izbori i da ne dižem buku": Saši Lukiću dvorište više od pola godine pliva u fekalnim vodama, nadležni ne rešavaju problem 10

„Predsednik mesne zajednice rekao da se strpim dok prođu izbori i da ne dižem buku“: Saši Lukiću dvorište više od pola godine pliva u fekalnim vodama, nadležni ne rešavaju problem

Saša Lukić iz sela Vlaška kod Mladenovca već osam meseci ne može da boravi u svojoj kući u tom selu, jer je početkom decembra prošle godine, prilikom pražnjenja septičke jame koju koristi obližnja osnovna škola, kamion propao u zemlju i oštetio septičku jamu iz koje od tada fekalna voda curi u Lukićevo dvorište.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.