Nastavljeno suđenje za Jovanjicu, odbrana Koluvije tražila saslušanje Radovanovića 1Foto: Youtube/Printscreen

Suđenje u postupku Jovanjica 1 nastavljeno je danas, saslušanjem dva svedoka, pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, prenela je televizija N1.

Nakon saslušanja svedoka, pravni zastupnik prvooptuženog Predraga Koluvije, advokat Svetislav Bojić, tražio je da se hitno kao svedok pozove načelnik službe za specijalne istražne metode, Tomislav Radovanović.

Bojić smatra da on treba da bude saslušam „kako bi dao iskaz o manipulisanju Koluvijinim telefonom koji je bio oduzet radi sudskog veštačenja“.

S obzirom da je Radovanović o tome govorio u svojim medijskim nastupima, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun se tom predlogu usprotivio, jer smatra „da je već kompromitovan svaki iskaz koji bi mogao da da“, navela je ta televizija.

Odbrana Koluvije se sa ovakvim stavom tužioca nije složila.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović koja takodje zastupa Koluviju, smatra da Radovanović mora biti saslušan.

„Možda je to bio njegov način da da doprinos istini u ovom postupku i pošto smatramo da ima odredjena saznanja koja mogu imati kvalitet iskaza svedoka, mi smo ga pozvali“, rekla je ona.

Saslušani su kontrolor u firmi Organic Control System koja izdaje sertifiate za organske proizvode, Matija Petkovića i radnica na rasadima na poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica Brankica Šušnjar.

Svi okrivljeni u ovom postupku danas su bili na ročištu, osim Sergeja Mrdje koji je u bekstvu, prenela je ta televizija.

Sudi se vlasniku poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, Predragu Koluviji, na kome je pronadjena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Naredno ročište zakazano je za 22. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari