Nastavnici demantuju Vučića: Nadam se da broj radnih sati u prosveti predsednik ne upoređuje sa svojim radom, jer je to nemoguće dostići

Ostavite komentar


  1. Eto i plate će da podignem…hoćemo li sad malo kopati , samo malčice ,tek da probamo?

  2. Džaba se svi bavite onim što je rekao jer je takvo činjenje apsolutno beskorisno!
    Čovek lupeta kao „Maxim po diviziji“ a vi se pecate na to!
    Prvo, Njega treba ignorisati apsolutno i to će mu biti ono što će ga slomiti!

  3. Dragi predcedniče!
    Ne nasedajte na provokacije!
    Počim nastavnici imaju vremena za

    zavitlavanje,znači da im nije tako loše
    Neka se više angažuju a ne samo da se žale na pitrošačku korpu
    A drugo hvala Bogu Srbija je puna ponavljača,medju njima i moje dete neka daju privatne časove tokom leta za popravne ispite
    Ja sam se nadavao i nemam nameru više da drešim kesu
    Nisam ja kum.A oni samo kumuju i kukaju.
    Ako im je malo neka promene zanimanje.Berza rada je puna nezaposlenih lica.

  4. Nasa je tuga sto smo prosvetu srozali i sto kao nacija me shvatamo znacaj obrazovanja.Bez obrazovanih nema napredka u drzavi. Poceli smo sa kupovinom fakultetskih diploma a sada se kupuju i diplome srednje skole. Sami sebe unostavamo a nismo svesni sta radimp. Kada postanemo svesni bice kasno. Samo nek se gradajni zapitaju sta bi se desilo da im dete operise lekar koji je kupio diplomu.

  5. Sta je sa zakonom roditelj negovatelj sve zemlje u okruzenju ga imaju osim Srbije.

  6. Ovakav stav govori o neuvazavanju jedne od najodgovornijih profesija u drustvu,a to je obrazovanje mladih. I znacaju obrazovanja za buducnost nase zemlje. Ovde se ne radi o proizvodnji sijalica nego o izuzetno kompleksnom zadatku ,strukturi koju cini veliki broj komponenti koji ukljucuje prenosenje znanja, pripremu sadrzaja,proveru,pracenju rada, pristup svakom uceniku pojedinacno,posto se radi o mladim u najosetljivijem periodu razvoja,ovo je baza za formiranje odgovornih kadrova ovog drustva . Ucinak i znacaj ove profesije je dalekosezan,ogleda se kroz ceo zivot i kao fundamentalan element razvoja drustva i zajednice. Nema mere poredjenja sa drugim profesijama.

  7. Ja znam da je to malo, ali ja radim u privatnom sektoru, i dok su plate prosvetara bile 300 evra, ja sam imao 1100 evra. Sada su plate prosvetara 800 evra, a ja imam 1600 evra. Dakle, situacija je mnogo gora u privatnom sektoru, sa tendencijom da bude još gora, jer predsednik namerava da uzima kredite da bi povećavao plate armiji naprednjaka zaposlenih u administraciji.

  8. Zašto se neko bavi komentarisanjem ako nema škole? Ovo je pitanje kako da škole i nauka opstanu.

  9. vi biste svi da imate platu 200 hiljadarki a da ništa ne radite.
    Neće da može tako!!!

  10. Ma samo pitajte tog vašeg mediokriteta (svaki dan vesti o njemu – besplatni slučajni ili namerni marketing u svim medijima!) gde to ima na planeti, u kakvom to civilizovanom, uređenom sistemu, društvu da oni koji su i njega učili prvim slovima, brojevima, čitanju, izražavanju…a pretežno su visokog obrazovanja, dakle da budu po „platnom razredu“ u nivou sa prodavcima na kiosku (poštovanje za svaki pošten rad) plaćenim 70 000 – 90 000 dinara mesečno??? Mislim, možemo mi „boranija“ da mu postavljamo takva i slična pitanja ali mnogo je veća „težina“ kada to dolazi od strane novinara. Ima li ih još kojekude po Srbiji?

  11. Pa mnogi prosvetari se bas i ne pretrzu.Posle par godina ,pripremi casova prilaze rutinski.Vidi se po testivima znanja.Nema vise sekcija,aktivnosti u skoli.Lepo radno vreme,dosta slobodnog vremena.Mnogi se ne ukljucuju van obaveznog predavanja.Deca i njihova prava jesu preterana i razumem zasto mnogi prosvetari idu linijom manjeg otpora.Lakse je.Mislim da preterano kukaju o svojoj ugrozenisti,ali obzirom na kvalitet mnogih ,i nije tako.Znam da ce mnogi da graknu,ali verujte ovo misljenje nije usamljeno.

  12. U prosveti ima svega… Neko zaista ima više od dva meseca raspusta (nema starešinstvo, nema završni ispit, nema popravni…) Takođe, na času, radio- neradio plata ti je ista… U mojoj školi bar 20% je takvih. Kada si odgovoran, dobiješ gomilu zaduženja, jer direktor zna da ćeš odraditi. Ti neradnici su kod roditelja najbolji nastavnici jer po pravilu podele dobre ocene. Ako hoćeš da ti deca nešto nauče, oni moraju da ulažu napor, pa moraju da uključe roditelje… Još ako očekivani uspeh izostane, po nastavniku drvlje i kamenje kako puno traži. Dakle, najbolje ne raditi ništa, podeliti dobre ocene i bog da te vidi…

  13. Kolicina neistina ovde iznetih od prosvetara je frapantna.

    Prvo, istina je da najmanje rade jer em imaju minimalne radne sate em imaju maksimalan broj dana odmora. Imaju zimski raspust od 3 nedelje, prolecni od jedne nedelje i letnji od 10 nedelja ako ne obaraju decu na avgust a mnogi to i ne rade da ne bi tad dolazili u skolu. Dakle, 70 dana odmora u toku godine je vise nego duplo vise od bilo kog drugog zaposlenog u javnom sektoru. Jeste li culi nekad prosvetare da strajkuju u avgustu? Naravno da niste, svi cekaju 1. septembar pa nastavljaju odmor od avgusta, Bas zgodno!
    Pisanje priprema za cas je nebuloza, jer oni jedno te isto predaju pa nema tu posebne pripreme (prosao sam sve skole i znam o cemu govorim), ne pisu doktorsku disertaciju. Dezurstvo se dogadja vrlo retko i to ne pogadja sve nastavnike svake nedelje. Dakle, jos jedna neistina. Pogotovo strucna veca ne iziskuju poseban rad a o strucnom usavrsavanju da i ne govorimo (deca nam redovno donose najlosije rezultate sa Pisa testova za cega je i rad nastavnika zasluzan). To se dogadja jednom godisnje a ovde ispada da je svake nedelje. Rad sa roditeljima se odvija najcesce tokom velikih odmora ili sto jednom mesecno (a ne nedeljno!) organizuju roditeljski sastanak.

    Nisam pristalica Vucica, ali ovo sto je rekao za prosvetare je potpuna istina i jednom ta fama o njihovoj „ugrozenosti“ mora biti prekinuta. Koliko i kako rade (cast izuzecima!) jos sjajno i zarade!

  14. @Miki A Vama je zarada od 1600 eur inače nedovoljna?! Naravno da kredite ne treba arčiti na zarade fiktivno upošljenih pripadnika SNS sekte ali ti svakako nisu najvećim delom u prosveti ili nauci gde se očekuje šta od naučnika i inženjera u proseku plaćenih pišljivih (u odnosu na sumanutost svih srpskih cena) 800-900 eur? „Reinkarnacija“ Teslinih izuma?!

  15. Ne mora lekar sa kupljenom diplomom da vas operiše, dovoljno je da vam med.sestra sa kupljenom diplomom (ili diplomom privatne skole) pogrešno da injekciju pa da ishod bude fatalan. Niko se ne cese dok ga ne zasvrbi, ali kad se počeše bojim se biće kasno samo što mnogi to ne shvataju nego im samo trn u oku nastavnik koji kao nista ne radi, a oni svi sa diplomama državnih fakulteta.

  16. U drustvu gde je prosveta, nauka, kultura i zdravstvo na ivici egzistencije ne vredi ni pricati…. Plastične pevaljke, kontroverzni biznismen i ostali rijaliti su budućnost Srbije.

  17. Ja moram da placam skoro sve privatne casove tako da dolazim do saznanja da se u skoli i ne nauci a trazi se po planu i nikoga nije briga da li dete zna ili ne zna. Po meni je suludo da sede tamo u skolama i da se plasimo da li je bomba, neko dete donelo noz i sl. kad sve kod kuce ponovo uce.

  18. Prosvetari imajumnogo manje plate od ostalih ubudzetu i ispod su proseka a oni svi iznad proseka.Drzava godinama ponizava prosvetu pred javnoscu kakobiim davala male plate.Lazu sire demagogiju kao sada imace vise nego ostali a to nije nista jer oni nemaju istu platu kao ostali.Cista podvala koja prolazi uvek jer ministarstvo proscete i sindikati cute kao zaliveni.

  19. Fascinantno je koliko je obrazovanje u svakom pogledu devastirano. Sve drzave koje pretenduju na nekakvu buducnost ulazu u obrazovanje,jedino Srbiji je to deveta rupa na svirali. Prvo je velika vecina funkcionera iskupovala diplome i ako bez digitrona ne umeju da podele dva broja(do duse oni nikada i ne dele vec samo (U)mnoze). Ugled profesora,nastavnika i ucitelja je srozan do mere neprihvatljivosti. Te vase Evropejske vrednosti su raskomadale obrazovni sistem do neslucenih granica. Postoji li neko odgovoran.

  20. @Mile, kolicina gluposti koje ste napisali je stvarno neverovatna. Samo neko ko nije prosao pored skole moze da misli da je raspust i godisnji odmor za nastavnike, a i sve ostale procene su vam na nivou kafanskih prica. Za lose rezultate dece, krivi su programi, losa organizacija, negativna selekcija i sl, a nastavnici imaju puno radno vreme, koje se radi i u smenama, a cesto nije dovoljno, nego se posao nosi i kuci, godisnje odmore imaju po zakonu, kao i svi ostali, samo za razliku od ostalih, ne mogu da ga koriste kad hoce. Ne radim u prosveti, zavrsila sam skole, kao i moja deca i znam da ima i neradnika i svakakvih, kao i u svakoj drugoj profesiji, ali me nerviraju neuke i glupe primedbe na ovako vaznu stvar, kao sto je obrazovanje

Ostavite komentar


Društvo

Zoran Kostić Cane se oglasio o litijumu 10

Zoran Kostić Cane se oglasio o litijumu

Muzičar i frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane izjavio je danas da podržava proteste građana zbog najave otvaranja rudnika litijuma jer, kako je rekao, "to bi bila smrtna presuda za Srbiju".

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.