Nastavnici kao glineni golubovi

Posle dopisa Ministarstva o „snažnoj preporuci“ vakcinacije učenika starijih od 12 godina

Ostavite komentar


  1. To je posledica dogadjanja i zakona u kojima je roditeljima dozvoljeno da prisustvuju casovima i da „ocenjuju“ nastavnike, da se mesaju u ono o cemu pojma nemaju. To bi bilo kao kad bi nastavnik nekom zidaru objasnjavao kako se zida, hirurgu kako se operise i sl. Nakaradno shvacene demokrske relacije. Bas me zanima da li su se nekada, kao djaci, roditelji vakcinisali i da li im je neko preporucivao. Vakcinacija se naprosto podrazumevala! Ne znam ko je proklamovao tu ideju da vakcine izazivaju sterilitet?

  2. Odgovor za Danu, koji poznati, strucni, karijeristi sa iskustvom, koji imaju i te kako pozitivnu i uspesnu karijeru govori o dobrobiti vakcine, niko.. ali neki novi na tv bitno je da ima dr a ostalo nije bitno.. nista prisilno ne moze biti dobrobit to pod br 1

  3. Uz duzno postovanje, velka je laz da su prosvetni radnici tokom korone tri puta vise radili. Dete mi je zavrsilo peti razred ove godine, sve im je novo.Odlicna je ali iz Tehnickog ima ocenu 3 i iz Informatike ocena 3 , razlozi „Ne zna da koristi testericu“ i “ Nije zadovoljila programske vestine u Scratch-u“ .Da napomenem, nastavnica Tehnickog samo okaci u google ucionici sta treba da se radi za taj cas , nastavnik Informatike takodje – ni jedan on line cas nisu odrzali. I za to primaju ne malu platu. Budimo realni , roditelji su radili ne tri , vec deset puta vise tokom on line nastave.Nazalost , samo oni koji su mogli vremenski to sebi da dozvole jer i roditelj je zaposlen negde i sa njegovim doprinosima i porezima se placa ista ta prosveta .

  4. Nista novo.Prosvetni radnici godinama cute.Trpe uvrede i ponizenja,ne reaguju.Tako da ce sve biti gore po prosvetare

  5. Sramota je šta sve trpe prosvetni radnici. Kao prosvetni radnik odgovorno tvrdim da sam radila mnogo više za vreme pandemije- držala sam onlajn časove redovno, i bolesna,a preležala sam koronu, sastavljala dodatne materijale redovno, bila stalno deci dostupna na viberu, redovno pratila, ocenjivala, komentarisala njihov rad i davala im uputstva i objašnjenja, čak napravila i kanal sa predavanjima na you tube-u da im bude lakše, a i sama sam roditelj, pa sam i svojoj deci pomagala. Zaista nije u redu ovako omalovažavati prosvetne radnike , pa im čak i pretiti zato što su samo preneli stav Ministarstva koji je i preko medija objavljen.

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 10

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.