Nastavnici sa višom školom (ne)će na ulicu

Sindikat upozorava na pogubne posledice izmenjenih pravilnika o vrsti stručne spreme, Ministarstvo prosvete demantuje

Ostavite komentar


  1. Ukoliko bi dobili otkaz i nakon toga tužili svi bi bili vraćeni na posao. Naime, u vreme kada su zaposleni sa VI stepenom stručne spreme zasnivali radni odnos bili su neki drugi uslovi i oni su ih ispunjavali čim su se zaposlili. Dakle, nova pravila važe za novozaposlene i ne mogu da se primenjuju retroaktivno. Ukoliko bude drugačije, tražite sudsku zaštitu, dobijate spor sigurno.

  2. HoĆA LI PRAVILO, ZA DOŠKOLOVAVANJE,, da važi i za sve ove,,zapollene, ,u Javnoj upravi bez odgovarajuće stručne spreme koje Bi po novoj,,viziji,,Ministarke a po PREDLOGU,,ZNA SE i KOGA javnu upravu da u novoosnovanoj a najavljenoj ,,Akademiji,,da snosi troškove,samo,,predlagać ,,ili CELA nacija,Zamislite da se školujete I ZAVRŠITE 7 stepen PA vas ,,ukalupe,, u nekog KO IDE NE LISTU ZA ODSTREL A PREDAJETE,,SAMO,,IZBORNI PREDMET,..Zato nam i U M.I.P ,u,caruju,,,,naslednici,, jednog,,koji VEĆ ZNA,DA SE BRDO ZOVE KALE A O OSTALIM ,,ZASTUPNICIMA,, U PARLAMENTU,NJIH,,SAMO,,25O I NJIHOVU ,,konceptualnu,,,,SPREMU,,NIKO NI DA SE USUDI BAR DA ZAVIRI.NIJE,,IN,,NapreDNO,,USMERENA Srbija kao nikada U ISTORIJI.MAŠALABAR NEĆE DA IZIOSTANE,,FRENETIČNO, PLJESKANJE,,LIDERU,,IM ,I PRE NEGO, POČNU DA,,RADE,,I,,GLASAJU,,.

  3. Prosvetari… Prosvetitelji… Sindikalci…

  4. Da li to znaci da bi neko ko je zavrsio visu skolu pre 20, 30 ili vise godina, kada Uciteljski fakultet nije postojao, trebalo da upisuje i zavrsava fakultet kako bi stekao uslov za penziju? Da li to znaci da je neko posle 20 godina rada odjednom zaboravio kako se to radi i vise nije kvalifikovan?! Potpuno je besmisleno retroaktivno sprovoditi zakone i obezvredjivati neciji dosadasnji rad.

  5. Sarcevic prima platu iz budzeta Srbije 90 000 neto. Sta je to nego javni sektor?
    Sarcevic je vlasnik osnovne skole i opste Gimnazije.
    Skolarina u njegovoj skoli Rudjer Boskovic je 6 200 evra godisnje za predskolsko. Za osnovnu skolu skolarina je od 5 800 do 9 300 evra godisnje.
    Skolarina u njegovoj privatnoj Gimnaziji je od 9 000 do 12 500 evra godisnje,skuplje od najskupljeg fakulteta.
    Sad je on kao blistavi privatnik presao u javni sektor da prica kako javni sektor ne valja i da otpusta iz sektora u koji se on zaposlio.Zasto je on iz privatnog sektora presao u javni? Da pomogne drzavi? Ima visak vremena? Ili je nesto drugo u pitanju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.