Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku: Isključenje za tri učenika koja su maltretirala profesorku 1Foto: Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku jednoglasno je odlučilo da trojica učenika koja su učestvovala u maltretiranju profesorke engleskog jezika treba da budu isključena iz škole, nezvanično je potvrđeno Danasu posle sednice Nastavničkog veća.

Naš izvor iz škole kaže da se jedan od tih učenika juče ispisao iz škole i da nije reč o dečaku koji je izmakao stolicu profesorki.

– Formalno, odluku o isključenju sada treba da donese direktor škole. On nije bio za to da nastavničko veće danas glasa jer je roditelj učenika koji je izmakao stolicu jutros dostavio obaveštenje da ne može da prisustvuje disciplinskoj komisiji zbog hitne hospitalizacije. Zato je direktor smatrao da treba da se sačeka, ali smo se svi složili da Nastavničko veće treba da zauzme stav i jednoglasno je izglasano da učenici budu isključeni iz škole – kaže izvor Danasa.

On ističe da učenik koji se ispisao neće moći da prođe bez ikakve sankcije, jer je protiv sva tri učenika već pokrenut disciplinski postupak.

Direktor Tehničke škole Milan Glidžić do sada nije odgovorio na pozove i poruke Danasa, niti je objavljena zvanično odluka Nastavničkog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari