Prošlonedeljni incident u šidskoj OŠ „Sremski front“ glavna je tema u ovom mestu. Prema zvaničnoj verziji, na trećem času matematike, koju predaje profesor Branislav V. došlo je do incidenta sa učenikom Dušanom S. (12).

Disciplinski postupak je u toku, a profesor je pod suspenzijom do okončanja postupka. Prema tvrdnjama Suzane S., majke učenika, ovo je klasičan primer nasilja u školi. Ona kaže da je incident nastao pošto je uletela pčela u učionicu što je izazvalo smeh kod učenika, pa i njenog sina i da je onda profesor udarao glavu njenog sina o zid i vrata i vukao ga po podu.

– Nezamislivo je da se ovo događa u jednoj školi. Dete je istraumirano, potražili smo lekarsku pomoć, slučaj smo prijavili policiji, a profesora ćemo tužiti – navodi majka učenika.

Direktor ugledne šidske Osnovne škole „Sremski front“ Ljubo Stanivuković u izjavi za naš list kaže da se incident desio proteklog četvrtka, na trećem času matematike. Šta je tačno bilo i kakve će biti posledice, znaće se nakon sprovedenog disciplinskog postupka.

– Dok se postupak ne okonča, ne mogu ništa drugo da kažem. Profesor je suspendovan i ispoštovana je zakonska procedura. Kada saberem sve činjenice i izjave, doneću odluku. Predstoji detaljno ispitivanje i uzimanje izjava od učenika, nastavnika, lekara i kada to sakupimo, znaće se epilog ovog nemilog događaja – kaže direktor škole i dodaje da je učenik Dušan S. nastavio da pohađa nastavu.

Operativni rad je pri kraju i u redovnom postupku protiv nastavnika biće podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično delo zlostavljanja i mučenja, rečeno je Danasu u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari