Nastavnik Tehničke škole u Zaječaru čuo da su predstavnici đačkih parlamenata bili primorani da daju izjave policiji 1Foto: Zaječarski dnevnik

Nastavnik Tehničke škole, Goran Pujić, saopštio je putem društvene mreže Fejsbuk, da je od kolega čuo da su predstavnici Đačkih parlamenata bili primorani da daju izjave policiji i BIA zbog današnjeg protesta u Zaječaru.

Prema njegovim rečima, pošto je lično prozvan od strane gradonačelnika da je kao nastavnik tehničke škole, tokom današnjeg protesta srednjoškolaca, iskoristio decu u političke svrhe on ističe da na prvo mesto bi se zahvalio učenicima gimnazije što nisu pristali na loše uslove školovanja i pokrenuli ovaj protest, kao i svim ostalim učenicima srednjih škola (posebno je hladno u laboratorijama iza tehničke škole i gimnazije).

“Ovim činom oni su nama održali čas. Čisto sumnjam da je temperatura u kancelarijama direktora srednjih škola kao i u nastavničkim kancelarijama kao i u kancelariji gradonačelnika 18 stepeni. Kad je protest krenuo ka zgradi opštine smatrao sam da treba da budem uz učenike svoje škole i to jedini motiv da pođem za njima i podržim ih u njihovom buntu. Na tom putu nisam bio jedini. Tu je bilo još jedno desetak nastavnika iz tehničke škole, ali vrlo malo nastavnika iz gimnazije. Taj broj je po meni trebao da bude veći, jer pedagoški i profesionalno nastavnici je trebalo da budu uz đake u slučaju da dođe do eventualnih incidenata”, objašnjava Pujić.

On kaže da su tokom održavanja protesta “predstavnici đačkih parlamenata bili primorani da daju izjave policiji i BIJI (ako je tačno), što lično smatra činom zastrašivanja i ovde je trebalo da reaguju i direktori i nastavnici i da ne dopuste to.

“Za ovo sam saznao tek posle protesta. Činjenica da je grejanje u školama bilo loše i to je trebalo ranije rešiti. Kao završno u ovom izlaganju, kao roditelj dvoje male dece, apsolutno stojim kao podrška svim đacima Zaječarskog srednjoškolskog centra u njihovom društvenom aktivizmu i kritičkom razmišljanju”, kazao je on.

“Da li će gradonačelnik da mi veruje  da nisam podstrekivao đake na protest, iskreno puno me i ne interesuje”, zaključioje Pujić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari