Nastavnika nema ni za zamene: Ministarstvo prosvete traži pomoć Nacionalnog prosvetnog saveta

Ostavite komentar


  1. Potrebno je i da se poboljšaju uslovi rada. Plata ne može biti kao na Zapadu, ali može biti barem nešto veća od proseka da se pokaže da se nastavnici cene. Sada je plata nastavnika ispod zvaničnog proseka!

  2. Ne znam šta država sve preduzima da motiviše studente ali nastavnici imaju plate ispod republičkog proseka.

  3. Samo još malo veća plata…
    i još malo neradnih dana.Ako može mislim…

  4. Није проблем у плати, проблем је у родитељима који не васпитавају своју децу, па доживљавамо да нас ученици свакодневно малтретирају.

  5. Nema nastavnika matematike i informatike, ostalih ima nezaposlenih koliko hoćete, koji, naravno, nemaju ,,partijsku knjižicu“ ili vezu dr. prirode.
    Za neobaveštene, a zlurade, prosvetari imaju odmor koliko i dr. po Zakonu. Moj je bio 24 dana. Elem, 20 dana po Zakonu, plus 4 na visoko obrazovanje. Oni s decom imaju po još jedan dan po detetu i po dan na 5 godina staža. To što nema nastave, znači da ima brdo sulude dokumentacije, sednica, krivih Drina.
    A omiljene profesije za mržnju Srbljima su upravo prosvetari i lekari. Nigde nisam videla da neko proziva neljubaznu i agresivnu radnici Pošte, npr. A neljubazan prosvetar i lekar…odmah na lomaču.

  6. Plata!!!!!!
    Matematičar u IT sektoru i u školi neuporedive plate.Ko nije radio zadnjih deset godina u školi ne zna koja su to iskušenja sa sistemom ,decom i roditeljima.Kad sistem uvaži ljude platama biće i profesora matematike u školama.Do tad predavače učiteljice i ko stigne.

  7. Pre neki dan pročitah da nema dovoljno ni geografa. Za njih znam da ih ima i to sa dobrim prosekom, sa znanjem, ali su posle sto odbijenica odustali i potražili sasvim drugi posao. Matematika jeste problem, a za sve ostalo nisam baš sigurna.
    Sa jedne strane niko neće na selo, tamo nedostaje. E sada kako bi im bilo u nekoj nedođiji gde bi nastavnik našao posao, a ostatak porodice čisto sumnjam.
    Klimavo je i na fakultetima, hodnici poluprazni, tako da kome će univerzitetski profesori predavati.

  8. Evo predloga: da onaj obrazovani kadar iz EPS-a prebace u nastavu. Ovo je SNS država, kad njihov kadar budu bili i lekari, i sudije, i profesori, onda će se rešiti svi problemi. Plata da bude sendvič, ionako više nije važno.

  9. Шта ће коме школа у оваквој држави! Радим са ђацима епске песме о Косовском боју, а осећам се као неко ко не припада овом добу. Учимо децу вредностима које изван учионице не постоје.

  10. Povecati plate prosvetnim radnicima i VASPITACIMA koji su takodje deo prosvete,koji provode vreme i rade sa nasom decom u najosetljivijem periodu njihovog zivota, i koje za oko 10 godina necete moci da nadjete na ulici upravo zbog sistema ove drzave,malih plata i tome slicnog!

  11. Важно је да Вам директори имају лиценце за своје фотеље и све сте постигли и ђацима помогли……

  12. Matematicara nece biti ni za lek.Koji su zavrsili matematiku redovne i master studije znaju koliko su zahtevne i da ne moze svako da ih zavrsi.A onda razocarenje dodjes u prosvetu degradiran i lose placen. Roditelji isfrustirani, prenose na djake nepostovanje profesora jer profesor treba da vaspita, ulije znanje u glavu a da dete ne ulozi nikakav trud. Drzava treba da zastiti profesore sluzbenom legitimacijom i pristojnom platom.A onda ce samo od sebe se stanje poboljsati jer ce roditelji shvatiti da profesore moraju postovati a profesori ce biti motivisani.Taj posao moze da radi samo onaj ko to voli jer mnogo njih nema ljubavi da se bavi svojom decom a ne tudjom.

  13. Уговори од 3,6 и 11 месеци. Паметном довољно! Одлично промовишу (уцењују) рад у просвети.

Ostavite komentar


Društvo

"Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera": Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru "Srbijašuma" 10

„Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera“: Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru „Srbijašuma“

Na izjavu novog direktora JP "Srbijašume" Krsta Janjuševića da u blizini svih rudnika u Srbiji, uključujući i Bor i Majdanpek, nije zabeleženo zagađenje zbog proizvodnog procesa i da je zagađenost vazduha u Boru na, kako je istakao, "istorijskom minimumu", reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković, da on svesno dovodi u zabludu građane Srbije, ali prvenstveno Borane o zagađenju kojem su izloženi i to svakodnevno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.