Prošle subote u Vršcu je održano memorijalno veče borilačkih veština, 7. po redu koje se tradicionalno održava svake godine u .ast Dušana Heđešija. Dušan je bio majstor džiudžice i profesor fizičkog vaspitanja, jedan vrsni sportista, pedagog i šampion.


I ovom prilikom, kao i mnogo puta do sada, požarevački Ving Ćun kung fu klub se odazvao na poziv Dušanovog trenera i svojim prisustvom masovno podržao ovu humanu akciju. Osim požarevačkog kluba, bilo je prisutno još 16 klubova iz cele zemlje, različitih borilačkih veština kao i jedan klub iz Hrvatske. Organizator manifestacije Srđan Ratković, trener jujutsu kluba iz Vršca pokazao se i ovaj put kao vrhunski domaćin. Svi klubovi, učesnici, dobili su pehar u obliku plakete-zahvalnice, koju su im uručili Dušanovi roditelji.

Požarevački klub predvođen trenerom Dejanom Mikićem i asistentom Irenom Vavić, prikazao je jedan od najatraktivnijih programa, nešto što do sada nije viđeno na ovim prostorima. Svi učesnici kluba su na početku nastupa izveli formu da bi kasnije pojedinačno pikazali tehnike samoodbrane i tako svako pojedinačno pokazao svoje umeće vršačkoj publici i ostalim prisutnim majstorima. Treba naglasiti da su se pozivu odazvali vrhunski majstori u svojim domenima borenja. Kasnije je usledio nastup Irene Vavić koja je prikazala svoju šampionsku formu kojom je osvajala medalje na svim turnirima na kojima je klub nastupao, kako u zemlji tako i van nje. Program je nastavio trener, majstor Mikić izvođenjem tehnika na drvenoj lutci da bi na kraju zajedno sa Irenom prikazali borbu oružjem, mačevima i motkom.

Najatraktivniji deo programa, razbijanje cigli na stomaku i glavi čekićem kao i sečenje krastavca mačem na stomaku, izveo je majstor Mikić uz asistenciju budućeg instruktora Marka Mijatovića. Takođe ovacije publike izazvao je nastup Bojana Stokića, Marka Mijatovića, Irene Vavić i Stefana Tasevskog koji su u zajedničkom nastupu polomili gomilu crepova u plamenu. Ovo je prvi put na ovim prostorima da jedna devojka i jedan dečak sa svojih 11 godina izvedu ovakav program.

Na ovoj humanoj manifestaciji nastupili su sledeći članovi kluba: Dejan Mikić, trener, Marko Mijatović, mlađi asistent, Irena Vavić, majstor, Ilija Ivković, Marija Ivković, Marko Radosavljević, Stefan Tasevski, Predrag Jocić, Mihajlo Milovanović, Vuk Mirosavljević, Bojan Stokić, Nenad Janković i najmladji član, šestogodišnji Damjan Jovanović, koji je vrhunski odradio svoj prvi javni nastup. Veliku pomoć svojim savetima pružili su stari asovi i treneri u klubu, Jugoslav Jovanović i Saša Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari