Nataša Kandić: Za direktnu umesto kolektivne odgovornosti

Lik dana

Ostavite komentar


  1. Znamo mi kako se dobijaju nagrade po belom svetu naročito ako si u lobiju i prtopagiraš vrednosti za koju se taj lobi zalaže, nemojte o Kandićki i njenoj „veličini“ svi smo je osetili, naročito Srbi a Tačija ne pominjite u negativnom kontekstu u hronici o Kandićevoj jer je možete naljutiti, šiptare je posebno branila i plakala za njihovim žrtvama, za srpskim nije, valjda su zaslužili da budu proterani i ubijani

  2. Zbog ovako velikih iplemenitih turbo srba poput Milijane srbima se crno pise..Zbog ovolike kolicine zlobe primitivizma i elementarnog neznanja danas je Srbija u poziciji u kakvoj nikada nije bila..Ima nas koji se ponosimo Natasom a gade nam se svi oni koji su zarazeni virusom sovinizma misle da su samo srbi ljudska bica i da samo oni zasluzuju empatiju iniko vise.Cestitamo Natasi izelimo joj da ima jos uspeha u daljem zalaganju da sa lica ovog nesrecnog naroda opere makar jos koju prljavu mrlju.

    1. Нема колективне одговорности, и нема колективног прања.

      1. Kao sto nas drzavna reprezentacija predstavlja na prvenstvima u fudbalu, kosarci i rukometu, pa se svi raspucaju od srece kad pobede a obese noseve kad izgube, tako nas je predstavljala i reprezentacija koja se raspucala po Sarajevu. Niko nije toliko glup da to ne razume ali ima mnogo onih koji se prave glupi.

        1. Ta reprezentacija nije predstavljala dva, tri miliona građana+decu…
          Ili se zalažete za kolektivnu odgovornost ili za individualnu. Odlučite se već. Ili nemojte, ali onda sami sebi oduzimate i argument i nepristrasnost i deluje kao da ste jedan od tih što se prave glupi…

  3. Politicka odgovornost moze biti i u ovom slucaju jeste kolektivnaSetite se uspeha i velicanstvenih pobeda na izborima te „reprezentacije“ i ljubavi koju su srbi tako zestokoosecali prema tadasnjem vodji. Ono sto nije kolektivna odgovornost i ne moze nikada ni biti je krivicna odgovornost lica koja su zlocine pocinila ili organizovala ili naredila.Za takvu odgovornost se zalaze Natasa Kandic.

    1. Dobro, onda politicka odgovornost moze i u slucaju Hrvata jeste kolektivna. Setite se uspeha i velicanstvenih pobeda na izborima tog „vođe“ i ljubavi koju su Hrvati tako zestoko osecali prema tadasnjem vodji koji je rekao da NDH nije bila puka fašistička tvorevina nego izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda….
      Sa takvim borcima za mir kao što ste vi, Snežana, ratnici nisu ni potrebni…

      1. Pa tacno, i za njih vazi, sto da ne? Na Balkanu su svi slicni, ali niko kao ustase i cetnici. Da su se rodili u „pogresnim“ zemljama svi bi srpski cetnici bili hrvatske ustase i obrnuto. To je takav mentalni sklop, u sta se sigurno odlicno razumete. U pravu ste i da sa takvima kao sto su Snezana i Hana ratnici ne bi ni bili potrebni – ratova ne bi ni bilo.

        1. I bilo bi red da objavite moj pristojan odgovor ovim gospodjama…

        2. Ok, neću više ni da vam odgovaram ni da vas branim… Poruka shvaćena.
          Vi se svi lepo slažate i opstajate na kičmi ovog naroda – Mladićevci i borci protiv Mladićevaca…

      2. Vrlo su mi interesantni vasi komentari. Sve sto vi pisete procitala sam i cula bezbroj puta od Miloseviceve propagandne masine krajem osamdesetih i tokom devedesetih godina. Interesuje me da li vi postojite kao samostalna licnost u realnosti ili su vas napisali?

        1. Ne, drage Dragana i Marina, samo uvređeni građanin nepartijski član, jedan od miliona koji je hodao protiv Miloševića, duvao u pištaljku, lupao u šerpe, koji je smatrao da svi zločinci treba da idu u Hag… I koga vaša retorika o kolektivitetu vređa.
          Vi ne doprinosite ni miru, ni pomirenju. Na isti način kao što ne doprinose ni branitelji Mladića i Karadžića i co…

        2. Isto vazi i za Snezanu Congradin i Natasu Kandic, sve sto sada rade i sta napisu i izgovore je vec davno izlizana propaganda koja se vrti 30-tak godina.

  4. Dosta govori ko je Natasu Kandic nominovao za Nobelovu nagradu, jedan od najistaknutijih velikoalbanskih lobista, Eliot Engel, Dosta govori i to da je Natasa Kandic na samoproglasenju „nezavisnosti“ velikoalbanske paradrzave na Kosovu izgradjene na ZLOCINIMA, sedela pored Hasima Tacija, RATNOG ZLOCINCA. Zanimljiv je taj selektivni pristup zlocinima i zlocincima te se cini da se ovde i ne radi toliko o suocavanju sa zlocinima, o kaznjavanju zloconaca, skidanja kolektivne krivice nego pre svega o logistici i propagandnoj podrsci interesima pojedinih drzava i administracija kao i pranje i legimitizacija politika tih drzava i administracija.

  5. Gde ćeš objektivnijeg borca za ljudska prava i gde ćeš objektivnijeg pera da o njoj piše. Čisto ko suza.

  6. Zaista je velika steta sto i u realnosti sve te borkinje za ljudksa prava i u realnosti nisu takve kako o sebi fantaziraju i kako ih njihovi botovi opisuju.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.