Nataša Prišić uhapšena zbog "izazivanje nereda i panike“ jer je ambasadama slala dopis o malverzacijama u EPS-u 1foto FoNet/AP

Nataša Prišić, koja je radila u Sektoru unutrašnje kontrole EPS-a, a koju su juče popodne uhapsili pripadnici SBPOK-a, biće saslušana danas u Palati pravde. Njoj je određeno policijsko zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo „izazivanje panike i nereda…“ jer je, kako stoji u obrazloženju rešenja o zadržavanju, poslala dopis ambasadama u kojem je ukazala na povredu ljudskih prava u Srbiji od strane Aleksandra Vučića.

Pokret Pomirimo Srbiju sa pravdom istakao je da je Prišić razotkrila najveći kriminal i korupciju u istoriji EPS, uključujući i prisluškivanje predsednika Vučića.

Zakonski zastupnik Nataše Prišić, advokat Ivan Ninić, naveo je da je, kako stoji u obrazloženju rešenja, Prišić u pismu ukazala da Aleksandar Vučić 36 meseci “bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u”, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

– Nataša je meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala „ubicom“ – istakao je Ninić.

On je poručio da je ovo hapšenje i pretres stana isključivo u funkciji zastrašivanja Nataše Prišić, njene porodice, ali i svih građana koji javno govore o režimskom kriminalu.

„Ovo je atak na slobodu govora i kritike vlasti. Zamena teze, hapsi se onaj ko ukazuje na kriminal, a ne kriminalci iz EPS-a“, zaključio je Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari