NATO se oglasio o mogućnosti uvođenja vojnog roka u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Neka idu u vojsku deca političara, političari su TI koji uvode državu u rat!

  2. Blago onom kome oni pomažu. Nek prvo pomognu sebi mi ćemo sami.netrebaju nam ni njihovi saveti ni odobrenje.nisu nam oni ni mama ni tata.

  3. Šta koga briga po kom modelu se formira neka vojska. Može da ih zabrine veličina vojske, jer to implicira pripremu za vojnu akciju.

  4. Sluzenje bojnog roka nije trebalo ni ukodati,smanjiti na pet sest meseci bilo bi apsolutno uredu, imali bi zdraviju populaciju spremnu da se hrabro nose sa zivotnim problemima….

  5. Ako smo idkreno neutralni sta ce nama tolika vojska? Ako nismo, molim informaciju koja je to nasa pretnja a da nije clanica Nato pakta? Mozda Rusija?

  6. Sta se oni pitaju neka gledaju svoja posla, muka mi kada cujem Nato od bombardovanja pa na dalje

  7. Dok sam ja služio državi 18.meseci,nekoje radio i zaradio 18.meseci radnog staza.A ja sada nemogu u penziju falimi 18.m steža.Hvala vladi sto sam branio krajinu i Kosovo,pa i za to vreme nemam staza.A Atini i mamin sinovi ????

  8. @Pekeš, nije istina to što sta napisali!
    Vreme provedeno u vojsci je ulazilo u radni staž!

  9. Ma kakva vojska proveo sam 15 meseci da sam radio imao bi najmanje oko 6000 ondašnjih maraka ovako ni pare ni radni staž plus mobilizacija i slanje u rat u Hrvatsku pa sad vidi šta mi je vojska dala

  10. Bas tako…Politicari i njihova deca odmah neka krenu bez razmisljanja,jer njima je dosadno u zivotu…

  11. Pa vojsku su ranije svi služili i deca političara i reprezativci svih sportova, bila je sramota ko ne ide u vojsku, muškarci su bili muškarci a sad su sekaperse, drogiraju se i očito da roditelji misle da vole svoju decu zato što ne žele da im deca ne idu vojsku, nisu svesni da deci čine medvedju uslugu samo im čine da su nesposobni za život.

  12. Jaka vojska, sa obucenim regrutima u konceptu obaveznog sluzenja vojske, jesu najbolji garant mira! Odvracanje je prva linija odbrane svakezemlje. Zato bih molio ove hipi-globaliste da ne mudruju vise.

  13. Sluzio punih 12 meseci.
    Realno drugih 6 meseci je bilo gubljenje vremena i hteo sam da poludim.
    U vojsku sam otišao iz radnog odnosa u privatnom sektoru, sto znaci da sam
    odlaskom u vojsku stopirao radni staž i primanja.
    Treba napraviti model, da država uplaćuje staž (minimalac) svima na odsluženju vojnog roka.
    Hoće biti vojni rok 3 ili 6 meseci, to je vec za razmišljanje.
    Takođe,
    Ko ne zeli u vojsku, a radno je sposoban, ponuditi opciju da svake godine (do prestanka vojne obaveze) odradi mesec
    dana društveno korisnog rada ili da uplati u budžet jednu minimalnu mesečnu platu, na godišnjem nivou, kako bi se placali oni koji žele i mogu da idu u vojsku.
    Da je meni ponuđeno da jednom godišnje mogu da platim minimalac, da ne gubim tada veoma dobro placen posao i da mogu da uzivam u mladosti, prihvatio bih bez razmišljanja.
    Sa druge strane u tih 12 meseci upoznao sam dva veoma kvalitetna coveka , sto je Balašević pevao druga do groba i to je takođe neprocenjivo.
    A možda i jos vaznije kada prođes obuku, spavaš sa 30-ak ljudi u istoj prostoriji, kupas je u najboljem slučaju jednom nedeljno, tri meseca puzis po prasini, blatu i goveđem izmetu u punoj vojnoj opremi….
    Tesko da bi ikome palo na pamet da se busa i pravi strategije kako treba ratovati ili se vraćati na UN rezolucijom izgubljene teritorije, zato sto kada se vrati fleš u glavi, u većini slučajeva će biti a ne, ne, ne…..dosta je bilo….

  14. Mi smo nekad imali pravu vojsku!
    Sada,iskreno više ne moze se takav reiting povratiti.
    Jedino bi bilo dobro za ove „mamine sinove“malo vojnog roka da postanu muškarci,a ne“seka Perse!“

  15. @Reći istinu

    Ne znam u kojoj ste vi vojsci služili, ali nikakav staž meni nije uplaćivan za vreme vojnog roka u Vojsci Jugoslavije. Doduše, davali su nam neke plate, za koje je moglo da se kupi 4-5 piva u kantini.

  16. Ne znam ko je autor genijalnog aforizma (možda Baljak)- Kad postanemo članica NATO pakta moći ćemo da učestvujemo u sopstvenom bombardovanju.

  17. Nele
    11. januar 2024. u 10.47
    Šalji svoju ako imaš, ali garant nemaš i tako bulazniš.
    Bila je data mogućnost profesionalno služenje pa – propao;
    Pa ona da odobrovoljno- i to propalo.
    Sada sikom. Neka SNS i sledbenici šalju svoju djecu- neka se junače uz gusle i posjetke.

  18. Reći istinu@ a kada je to ulazilo u radni staž??
    Služio sam 79.g. i nema tog radnog staža. Ne bulazni.

  19. U vojsku neka ide Danilo Vučić, a moj neće. Otići će u pravcu zalaska sunca da ne gleda ovo bezakonje i krađu.

  20. Vojni rok-da imam neku garanciju da sutra neću biti poslat u rat iz koga ću se vratiti kao invalid ili poginuti, razmislio bih da ga odslužim. Ovako da ginem za interese vlasti-NE. Idem na zapad da budem slobodan i živim kao čovek.

  21. Neka gospodin kvazi presednik i njegovi drugari prvi idu u vojsku,u prve redove. Jer Srbija ne sme da stane.Onda svi koji su glasali za iste,izvolte,branite ovu drzavu…moje dete nece! Ja ga rodila i ne moze! Kraj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.