– Na završnom času recitovanja u Čitaonici Narodne biblioteke u Pirotu pojedini polaznici Radionice govorne kulture i recitovanja pokazali su sve ono što su u proteklih nekoliko meseci naučili. Od oktobra prošle godine politikolog Goran Nikolić je osnovce i srednjoškolce učio lepom govoru i akcentima.


Polaznici ove radionice su izuzetno zadovoljni i kažu da im to što su naučili u ovoj radionici dosta pomaže i u školi.

– Lepo smo se družili i mnogo naučili o pravilnom govoru. Drago mi je što sam bila deo te ekipe – kaže učenica trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Anastasija Savov, a njen drugar Nenad Breberina, učenik drugog razreda, kaže kako su naučili mnogo pesama, akcente i kako se pravilno govori.

Učiteljica Marina Nikolić kaže da je to, s obzirom na pirotski govor, sjajna prilika za učenike i da se posle ovih radionica osetio napredak u njihovom govoru. Goran Nikolić od pre 12 godina vodi jedno malo Amatersko pozorište. Na nastupima u drugim gradovima Srbije dobijali su kritike „da baš ne stoje dobro sa akcentima“. Zbog toga je, kaže, odlučio da najpre sam savlada to gradivo, a onda i glumci ovog pozorišta.

– Rad sa decom sam počeo u oktobru prošle godine i na početku ih je bilo stotinak. Mnogi su dolazili i odlazili. Na našim radionicama nismo se uopšte šalili, već učili i ozbiljno radili. Ostali su najuporniji. Mislim da će im to koristiti ne samo u školi nego i kad krenu na školovanje van Pirota – kaže Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari