Navijači Novog Pazara napali policiju uoči utakmice: Povređeno pet policajaca (VIDEO) 1foto: ATA Images/ATAImages

Derbi 12. kola Superlige između FK Novi Pazar i FK Partizan, obeležio je sukob navijača domaće ekipe sa policijom, koja je obezbeđivala prostor oko novopazarskog Gradskog stadiona.

Utakmica je, odmah u prvim minutima, prekinuta jer su sa ulice na stadion ubačene petarde i topovski udari. Sudija je u 4.minutu ekipe povukao sa terena, ali ih je posle izvesnog vremena vratio.

Nezadovoljni disciplinskom odlukom FSS da novopazarski plavi, dve utakmice na svom terenu, igraju bez publike, navijači su svoj bes iskalili na policiji. Pokušali su da uđu na stadion, ali ih je policija u tom sprečila.

Prema policajcima su „letele“ drvene motke, cigle, kamenice, dimne bombe, vatromet, topovski udari. U tom incidentu je lakše povređeno pet policajaca.

Načinjena je i materijalna šteta na automobilima koji su bili parkirani u neposrednoj blizini stadiona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Incidente je najoštrije osudio Policijski sindikat Srbije.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović rekao je da „nijedovoljno samo ponovo osuditi ovakvo divljanje navijača, već i upozoriti da se ovakve stvari ne smeju više dešavati, jer su policajci tu da čuvaju javni red i mir i naše sugrađane, a ne da budu meta besomučnih napada. Iz tog razloga mi pozivamo naše kolege da ubuduće pri ovakvim napadima, bez ikakvog oklevanja iskoriste sva zakonom propisana ovlašćenja protiv nasilnika”.

Koncentrisanje jakih policijskih snaga u ulicama oko stadiona bilo je evidentno već oko podne, a na letnjoj pozornici u Novopazarskoj tvrđavi, u neposrednoj blizini fudbalskog igrališta, okupljali su se navijači.

Njihov skup bio je zakazan za 14,30h, a sat kasnije su krenuli prema stadionu.

Današnji incidenti mogli su da se naslute prethodnih dana. Prvo su navijai ptotestovali u centru grada, a onda se pojavila informacija da utakmica neće biti odigrana.

Na teren su trebalo, umesto prvotimaca, da se pojave omladinci i posle par minuta da napuste teren. To je „iznenada“ promenjeno, jer su utakmicu trebalo da igraju prvotimci koji to žele, među kojima nije bio kapiten Adem Ljajić, a onda na kraju igraće svi.

Navijači su svoj bes usmerili ka novoizabranom predsedniku FK Partizan i bivšem predsedniku FK Novi Pazar, Rasimu Ljajiću. On im je kriv za sve.

U PU Novi Pazar su medjima rekli da se radi na intenzivnom rasvetljavanju celog događaja, da se privode i identivfikuju svi učesnici nereda i da će izdati saopštenje.

Prave informacije, večeras, su stigle iz Beograda. Saopštio ih je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i detaljno objasnio sve.

Rekao je da je došlo „do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike“.. Potvrdio je da je lakše povređeno pet policajaca

“Svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biće uhapšeni i predati tužilaštvu. Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica. Na lokacijama gde je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno je za sada pet putničkih vozila” – naveo je ministar policije.

FK Novi Pazar disciplinska komisija FSS kaznila je sa dve utakmice neigranja pred publikom zbog propuesta u organizaciji meča protiv FK Radnički 1923.

Među policajcima nema za sada povređenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari