U kadrovskim problemima do guše, podužim redom ispred doktorskih vrata i ne baš idealnom ambijentu u svlačionici, košarkaši Partizana nameriće se u petak na Lokomotivu u petom kolu Top 16 faze (20.45). Jedina olakšavajuća okolnost biće činjenica da će se duel odigrati u Kombank areni, što nije zanemarljivo ako se zna da će od nosilaca igre samo Bogdanović i Kinzi biti u potpunosti spremni.


Posle Bertansa, Vestermana i Milosavljevića, na listu povređenih upisani su Tepić, koji će zbog problema sa zadnjom ložom sigurno propustiti meč sa Rusima i Lovernj. Novog kapitena Partizana muče žuljevi na nogama, ali je za očekivati da će problem biti saniran do petka. Bogdanović bi trebalo, nakon vaspitne mere u meču sa MZT, kada je po odluci trenera Vujoševića zbog nediscipline u poluvremenu ostao u svlačionici, da pokaže da je lekciju naučio na najbolji mogući način. Poslovično uvek inspirisan, srpski reprezentativac najbolji motiv imaće u vidu snage i kvaliteta rivalske spoljne linije. Simon, Vilijams, Kalates, Jasaitis, provereni su evropski igrači. Svi osim Jasaitisa dobri su u igri dva na dva i obično iz takvih akcija odlučuju se na egzekuciju. Trener Pašutin sve više prostora daje Grigorjevu i naročito Zubkovu, koji sa mesta krilnog centra pruža vrlo dobre partije. Reč je o fizički snažnom i korpulentnom igraču, koji će u defanzivi moći da parira Lovernju.

Dalou i Andriću meč sa Lokomotivom biće idealna prilika za sticanje preko potrebnog znanja i sportskog bezobrazluka. Iako su kladionice praktično već otpisale crno-bele uprkos teškoj situaciji uz frenetičnu podršku navijača pobeda neće biti nedostižna. Ovosezonski meč sa Zvezdom na startu Evrolige mogao bi da posluži Partizanu u pronalaženju najvećih mana Marića i saigrača. Branjenje „pika“ to svakako jeste, kao i vraćanje u odbranu. Poslednje dve pobede u Top 16 fazi sigurno su osokolile ruskog predstavnika koji ima sasvim solidan balans između spoljne i unutrašnje linije. Braun i Vilijams su okosnice tima i od njihovog raspoloženja igra Lokomotive dosta zavisi. Rusi su i miljenici sreće ove sezone, jer su u tri navrata do trijumfa dolazili u poslednjim sekundama.

Derbi u Madridu

Beograd – Prvog dana petog kola Top 16 faze Evrolige najzanimljiviji meč odigraće se u Madridu. Real će ugostiti neporaženi Makabi nakon izgubljenog meča, prvog ovosezonskog, od CSKA, što samo po sebi implicira da će Rejes i saigrači biti posebno inspirisani da propušteno iz Moskve nadoknade pred svojim navijačima. Milano dočekuje Fenerbahče. Obe ekipe su u nezavidnoj situaciji kada je reč o prolasku u četvrtfinale. Tim iz Istanbula posle uvodna tri poraza i teško izvojevane pobede nad Panatinaikosom u poslednjem kolu, praktično više nema prava na kiks. Na drugoj strani Milano se osetno pojačao dolaskom Heketa i oporavkom Kangura i uložiće maksimalan napor da zadrži epitet nepobedivosti na domaćem terenu u Top 16 fazi. Olimpijakos će biti pod moranjem u meču sa Unikahom, dok će Bajern istestirati mogućnosti CSKA u Minhenu.

Vilijams svestan ambijenta

– Vraćamo se u Beograd, ovaj put protivnik je Partizan. Uzbuđen sam jer nikada ranije nisam imao priliku da igram pred takvim navijačima kao na meču sa Crvenom zvezdom. Iskustvo iz tog meča će nam definitivno pomoći protiv Partizana. Znam da će navijači bodriti svoj tim, bez obzira da li vode ili gube 20 poena razlike. Ovo je jedan od onih mečeva kada morate da se koncentrišete i slušate zahteve trenera, bez obzira na buku – naglasio je Markus Vilijams uoči dolaska u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari