Nisu samo stručni štab i navijači Partizana zainteresovani za tok i ishod lečenja tridesetšestogodišnjeg kapitena Mladena Krstajića koji je povredio mišić. I njegova alternativa, 13 godina mlađi štoper Vojislav Stanković, s velikim zanimanjem prati oporavak najiskusnijeg i najautoritativnijeg prvotimca srpskog šampiona. U ovom trenutku šanse su pola-pola da nekadašnji defanzivac OFK Beograda i vranjanskog Dinama umesto eksfudbalera Verdera i Šalkea počne preksutrašnji duel s Helsinkijem, prvu od dve utakmice ovih timova u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Najviše bih voleo da se Krle ekspresno oporavi i zauzme svoje mesto u zadnjoj liniji. Ne zbog toga što se smatram nedostojnom zamenom za kapitena, već zato što su njegovo fudbalsko znanje, iskustvo, autoritet i uticaj na našu igru od neprocenjivog značaja. On komanduje ovom ekipom Partizana. Doslovno rečeno – iskren je centralni defanzivac „parnog valjka“, koji je posle prinudnog izlaska starijeg kolege na revanšu s Pjunikom upisao prvi evropski nastup u dresu kluba iz Humske.

Opšti je utisak da ste tih 65 minuta dobro odradili. Spremni ste za još veća iskušenja protiv prvaka Finske?

– Debi je dobro prošao, nadam se da će i prvi eventualni evropski nastup pred domaćom publikom. Igranje u Humskoj uvek predstavlja motiv, ali i psihološki pritisak više. Verujem da imam potrebnu fizičku i mentalnu snagu za posao koji me čeka u možda ključnom meču sezone, jer dobar rezultat nosi nešto mirniji revanš, a eliminacija Finaca najmanje prolaz u Ligu Evrope i međunarodne mečeve do kraja sezone. Još od prošlonedeljnog gostovanja u Jerevanu svakodnevno pričam s kapitenom o mom mogućem igranju na ovoj utakmici. Sve što mi kaže upijam. Kao i svi mlađi momci u ekipi, jer se radi o čoveku koji je mnogo toga prošao i postigao u svetu vrhunskog fudbala.

Poznato vam je koliko su vaše kolege iz zadnje linije Helsinkija opasne u prekidima?

– Znamo da imaju snažne i skočne štopere, česte strelce posle kornera i slobodnjaka. Jasno je da ćemo Marko Jovanović i ja voditi pravu bitku u vazduhu. Spremamo se za to i nadamo se da ih možemo „preleteti“.

Koliko može biti opasno to što će odbrambeni bedem pred golom Radiše Ilića mahom činiti mladi igrači?

– Idealno bi bilo da je Krstajić tu, ali koga nema bez njega se mora. Na Marku, Lazevskom i meni je da pokažemo kako možemo biti oslonac ekipe i budućnost Partizana. Računamo, naravno, na pomoć nešto starijeg Stevanovića i golmana Ilića. Podršku veznog reda i navale, takođe – kaže Stanković, koji navija za „bilo kakvu pobedu bez primljenog gola“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari