Da se samo on pita, Milan Jovanić bi već danas prešao u Partizan. Golman Spartak Zlatibor vode odmara na crnogorskom primorju i sa velikim zanimanjem prati pregovore između novog (starog) šampiona Srbije i senzacionalnog superligaškog predstavnika u novim kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prva runda završena je neuspehom, ali obnovljeni kontakti izgleda vode ka brzom dogovoru, pogotovo što je nedavnim transferom prvog čuvara mreže crno-belih Mladena Božovića u Videoton (mađarski vicešampion platio oko 400.000 evra) otvoren prostor za prvo pojačanje među stativama „parnog valjka“ posle 2008.


– Drago mi je što se Partizan zanima za mene. Bila bi mi velika čast da branim za naš najbolji klub. Oduvek navijam za crno-bele – ne krije nam dvadesetčetvorogodišnji čuvar mreže subotičke ekipe.

Zar vam nije isplativije otići u neki od zainteresovanih inostranih klubova?

– Koliko znam za moju „cenu“ raspitivali su se i holandski prvak Tvente, neke nemačke ekipe i jedan poljski klub, ali Partizan je za sada najkonkretniji i najuporniji. Možda i najbolje rešenje. Navijam za transfer u Humsku. Mislim da mi je potrebno još neko vreme provesti u našem fudbalu, a kao golman Partizana bio bih još bliži oku inostranih skauta i menadžera, odnosno selektora Antića, pošto imam i reprezentativnih ambicija – ima dovoljno motiva za selidbu u Beograd, prvi kandidat za naslednika M. Božovića, njegovog prezimenjaka Darka (nije mu ponuđen novi ugovor) i glavni konkurent Aleksandru Radosavljeviću (ako ne iskoristi dozvolu za promenu sredine).

Pre Spartaka ZV Jovanić je branio u Veterniku, Obiliću, Novom Sadu, Grafičaru i australijskoj Pert Gloriji.

Bez dogovora oko Petrovića

Ni Rasing iz Santandera nije uspeo da kupi Radosava Petrovića. Iako predvođena predsednikom kluba Franciskom Pernijom, s ponudom „jačom“ od one koju je dao Sporting iz Lisabona, španska delegacija nije nagovorila upravu crno-belih da smanji obeštećenje (oko tri i po miliona evra) ili makar popusti sa zahtevima u vezi sa načinom i dinamikom njegove isplate, pa ostaje nepoznato u kom pravcu će jedini A reprezentativac srpskog šampiona. Odnosno, ko i kada će doći u Humsku, jer je novac od ove prodaje planiran za dovođenje pojačanja. Danas bi, zato, trebalo da se zna sudbina Partizanove ideje o pozajmici desnog beka Ivana Stevanovića od Sošoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari