NDBG: Protest "Crveni karton za Sinišu Malog" 25. novembra 1Foto: Ne davimo Beograd (Arhiva)

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane na protest “Crveni karton za Sinišu Malog” 25. novembra, ispred Ministarstva finansija, kojim će se zahtevati hitna smena ministra finansija zbog plagiranja doktorata, ali i brojnih drugih afera, navodi se u saopštenju.

Protest će početi od 18 časova, a kako navode iz Ne davimo Beograd iako smatraju da je pitanje plagiranja doktorata izuzetno važno, radi se samo o jednoj od afera u koju je ministar Mali umešan.

„Neke od afera Siniše Malog uključuju kupovinu 24 apartmana u Bugarskoj, otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca za koje je i pravosnažno osuđen, nameštanje privatizacije proizvođača vagona Bratstvo svom ocu, zatim pranje pola miliona evra, kupovina luksuznih automobila preko ofšor firmi i izbegavanje plaćanja poreza, neprijavljivanje imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, porodično nasilje, nameštanje tendera za novogodišnju rasvetu, ostavljanje građana Obrenovca na cedilu tokom poplava, ali i organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenja u Hercegovačkoj ulici“, ističe se u najavi protesta.

Iz inicijative dodaju da uloga Siniše Malog vodeća u sprovođenju projekta Beograd na vodi, kao i u procesima privatizacije još iz vremena kada je bio kadar Demokratske stranke, i da to govori da je „ovaj čovek ozbiljno oštetio i grad Beograd i državu Srbiju“.

„Zbog svega ovoga on ne sme ostati ministar ni dana više“, smatraju u NDBGD.

U saopštenju zaključuju da na protest “Crveni karton za Sinišu Malog” pozivaju građane kako ne bi dozvolili da on ponovo izbegne odgovornost ali i da se ova tema zatrpa i zataška, kao što se to pokušava sa “Krušikom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari