NDNV: Oskranvljena tabla sa imenom udruženja 1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da su, po ko zna koji put, oskrnavljeni tabla sa imenom udruženja i poštansko sanduče, koje se nalazi ispred kancelarije u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu.

Sanduče je bilo potpuno razlupano i bačeno na zemlju, sa skinutim natpisima NDNV, Medija centra Vojvodine i redakcije Vojvođanskog istraživačkog analitičkog centra VOICE, a na zemlji su se nalazile kamenice, koje su verovatno poslužile za uništavanje imovine udruženja.

Tabla sa natpisom imena je ponovo bila potpuno izgrebana i uništena do neprepoznatljivosti.

Ovakve vandalske ispade prepoznajemo kao ozbiljnu pretnju, kako po sigurnost članova našeg udruženja, tako i po novinarstvo uopšte i slobodu govora, navodi se u saopštenju NDNV.

Incident je prijavljen policiji, koja je jutros obavila uviđaj, ali NDNV podseća da su dosadašnja iskustva obeshrabrujuća, jer do sada nijedan počinilac nije uhvaćen ni kažnjen.

NDNV ukazuje da izostanak adekvatne reakcije može da ugrozi nedavno započeti dijalog između predstavnika novinarskih i medijskih udruženja sa Vladom Srbije o izradi nove medijske strategije i bezbenosti novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari