„Ne bi trebalo da dođe do zagađenja vode“: Profesor koji je radio na izradi studije o uticaju projekta „Jadar“ na životnu sredinu

Ostavite komentar


  1. ,,Ne bi trebalo“ je baš jadna garancija u ovoj zemlji bez zakona, reda a posebno u kombinaciji s kompanijom koja ima istoriju uništenja svega za šta se uhvatila!

  2. Evo polako svi prelazite kod Đavola na platni spisak! Ako koriste hiljade tona sumporne kiseline kako da ne zagadite.

  3. Ako nastavi svoje istraživanje i napiše još neku studiju ko zna dokle će da dogura.

  4. Jel može još jedan lex specialis? Ako ipak dođe do zagađenja, svi koji su javno zagovarali otvaranje rudnika da budu streljani zbog terorizma i genocida. Uništavanje Srbije i Srba od strane domaćih sitnih duša i izdajnika mora jednom da se zaustavi, a na nekom će se kola slomiti.

  5. „Ne bi trebalo da dođe do zagađenja vode“! Sta to znaci? Znaci da se profesor unapred OGRADJUJE, odnosno „moz’ da bidne, ne mora da znaci“. Kao sto su Kinezi ozeleneli Zrenjanin i Bor, doprineli visokom standardu zivota cele Sbije, i sve u svemu, od Srbije stvorili RAJ na zemlji.

  6. Ne bi trebalo, regulisano propidima EU…. A ambasadori vodećih zemalja EU praktično naređuju da se kopa ruda. Deponija nije u plavnom području? Jadar je jedna od poznatijih plavnih reka kod nas, nek to neko kaže profesoru. Ovo je tema na kojoj se pokazuje ko je ko. Da bi u EU bio čist vazduh, ovde treba da bude pustinja. Nek nam oni pokažu kako se to radi ekološki, pa ćemo mi prepisati od njih. Vreme je da se i najokoreliji evrofanatici osveste.

  7. Ništa ne brini profo….u njoj ćeš da se kupaš…pa da vidimo da li ćeš svoje uvaženo podkupljivo mišljenje promeniti

  8. Uz dužno poštovanje g-dina profesora: „ne bi trebalo“ je NIKAKVA garancija za život nizvodno od Jadra! Jednostavno pitanje je da li sva ta „postrojenja“ (fabrike, filteri, deponije, jalovišta isl.) mogu da izdrže nalete monsunske klime koja nam dolazi: najveće poplave (Obrenovac 2014.) su bile 1000godišnje vode, maslina rađa u predgrađu Beograda, prvo grožđe nam je ove godine uzrelo 01.07!!! I, konačno: koji ekološki inspektor će smeti da kazni, čak i upozori Rio Tinto da treba, npr, da zameni filtere?

  9. Sve vas treba zamisliti kako pijete tu vodu …a ne flasiranu. Pričaš laži.. ne možeš ništa garantovati. A bez Rudnika je garantovana čista voda , zemlja i vazduhu

  10. Kako da ne!!!!??Kako Vas nije sramota??? Samo podmazu i pričate šta Vam kažu!!! I sa osnovnom školom je lako zakljuciti kako će to da izgleda i šta će da nam napravi.

  11. Građani neće rudnik i ne interesuje ih vaša studija. Idite radite studiju Jošanice kako da je dovedete u kategoriju čiste reke jer je ona to bila. Ko su zagađivači, niko nezna u ovoj zemlji. Rio Tinto marš iz Srbije.

  12. Zar nije odavno jasno da gustera narod ne interesuje vec samo teritorija, kakve studije kakvi bakraci

  13. Šta znači ne bi trebalo da dođe do zagađena…šta ćemo profesore ako dođe do zagađenja?

  14. ,, ne bi trebalo,, profesore ne sramotite svoje zvanje. Koliko Kosta obraz jednog profesora?

  15. Profesore, šta znači “ NE BI TREBALO“? Može a nemora. Napisao sam i učestvovao u 14 zakonskih i podzakonskih akata iz tehničke oblasti i znam da je velika razlika između „TREBA“ i „MORA“. TREBA nema obavezujuću primenu. Pitam se šta ste svi vi dobili kada toliko insistirate na iskopavanju litijuma kao da ćemo propasti bez toga?

  16. Rudarsko-geološki fakultet od samog početka po nalogu (!) Rio Tinto vrši istraživanja.

    Odlučujuća informacija u ovom prilogu nedostaje, a glasi „ko je naručio ovu studiju ?“ …

    Po mojoj informaciji to je Rio Tinto.

  17. Sve u svemu vise nego blagotvorno za zdravlje, prirodu i generalno.
    Hocete li moci, brinem se, svi vi jadne, jadne marionete da nestanete iz Srbije za deset godina? Sa svim onim sto cete sada da prikupite. Ili mozda bolje pitanje. Da li ce biti vise nekog u Srbiji da se seca svega ovoga ? Hocete li vi da ugasite svetlo ?

  18. U Srbiji imamo jednog rudarskog instpektora, a za krivično delo zagađenje životne sredine je od 2010. do 2021. godine osuđeno nula učinilaca. To znači da je praktično dozvoljeno zagađenje životne sredine, fabrike ispuštaju ogromnu količinu otrova u reke, zakopava se otrov u zemlju itd itd i niko, apsolutno niko u desetogodišnjem periodu nije odgovarao. I profesor koji je verovatno na platnom spisku Rio Tinta ili je član SNSa kaže da MOŽDA neće biti zagađenja.

  19. Neka demonstriraju svoju tehnologiju na preciscavanju beogradskih otpadnih voda

  20. I deponija Duboko kod Užica je isprojektovana kako treba ali se ipak zapalila. Ko garantuje da neće biti katastrofe. I profesor kaže „ne bi trebalo“. Naručen intervju u prorežimsim Novostima.

  21. Ovaj mitrovački ljiga se sramoti za sve novce. Stvarno je nesoj. Uvek I bio. Znamo ga iz skole.

  22. „Ne bi trebalo..“ nije nikakva garancija.
    „Ne može da se desi ..“ je korak napred, ali nije dovoljan.
    „NEĆE BITI ZAGAĐENJA“ je ono što se traži, ali je moguće tek kad/ako NEMA RUDNIKA.

  23. Ovaj profesor treba da pogleda slike i hemijski sastav reke Rio tinto u Spaniji pa će se zapitati zbog čega se firma zove Rio Tinto – u prevodu Crvena Reka

  24. „Ne bi trebalo da se desi..“ verovatno je neko rekao i u Australiji, pa je ipak svetilište Aboridžina, staro hiljadama godina, porušeno dinamitom Rio Tinta, kompanije u usponu.
    Kako se to desilo, profesore, i šta vaša izjava (koja nije ni tvrdnja) znači u tom kontekstu ..?

  25. Dao Bog da ti i tvoja porodica pijete vodu koja nebi trebalo da zagađuje životnu sredinu.To bi bilo fer , zbog tvoje stručnosti i obraza koji nije kupljen.

  26. „Ne bi trebalo“ ne postoji u nauci, ili će doći do zagađenja ili ne, profesore.

  27. Studije koje radi Rudarski fakultet a plaćene od Strane korisnika kao što je slučaj Rio Tnto, su uvek prema želji naručioca.

  28. Uz dužno poštovanje vaše diplome mogu vam reći samo ,,Kako vas nije sramota,,
    Tolike huljade tona kiseline gde odoše?Ako su isparile ,pašće sa kišom opet na glavu.,,SRAMOTA,,

  29. Za ovu recenicu:“Ne bi trebalo da dodje do zagadjenja vode“, neko je uzeo ogroman novac ili protiv uslugu. Ovakvu glupost ne mozes da odvalis pri cistoj svesti i zdravom razumu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.