Drugi deo priprema Crvene zvezde, koji se sprovodi u Austriji, nije dobro počeo za vicešampiona države. Remi bez golova u prvom pripremnom meču protiv trećeligaša Kolumbije ostao je u senci teške povrede Brazilca Vinisijusa Pašeka, koji će pauzirati sigurno do kraja godine zbog preloma potkolenične kosti.

S obzirom na to da su finansijske mogućnosti kluba limitirane, teško je očekivati da će se rešenje za poziciju levog veznog fudbalera tražiti van sopstvenih snaga. Jedno od mogućih rešenja jeste prelazak Darka Lazovića kraj leve aut-linije, iako je trener Robert Prosinečki mladog Čačanina više koristio u sredini veznog reda.

– Igraću šta god trener bude tražio od mene, nikada nisam birao poziciju. Pašekova povreda je veliki hendikep za nas, ali sigurno je da je njemu najteže. Biće bez fudbala nekoliko meseci, a došao je da napravi korak dalje u karijeri. Ipak, njegova povreda ne sme da ostavi traga na našu igru iako se videlo da je odličan igrač. Nadoknadićemo sve to – istakao je Lazović.

Zvezdina „osmica“ stigla je u klub pre dva leta, a radila je već sa nekoliko trenera prvog tima (Petrović, Dostanić, Kristić). Ove pripreme dobro podnosi iako je kondicioni trener Srđan Zirojević nametnuo izuzetno jak ritam.

– Već smo se navikli na njegov rad, a i on na nas. Lakše je sada jer imamo bolju bazu nego pre šest meseci. Iskusniji smo upravo za taj rad sa Prosinečkim i stručnim štabom ovog proleća. Siguran sam da smo jači nego prošle sezone, ali videćemo šta će se dešavati kada počnu takmičarski mečevi – zaključio je Lazović.

Brazilac na terenu tek 2012.

Vinisijus Pašeko dobro je podneo operaciju, ali mu sada predstoji višemesečno mirovanje i rehabilitacija.

– Gips će nositi nekoliko nedelja, a nakon toga staviće mu se ortoza koja će mu dati mnogo veći komfor, a pritom daje isti efekat kao i gips. Ako sve bude u najboljem redu, možemo očekivati njegov povratak na teren početkom sledeće godine – istakao je doktor Crvene zvezde Dejan Purić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari