„Ne daj bože da ‘Sila’ uđe i u operacionu salu“: O izjavi Lončara da čeka Vučića da se vrati iz Njujorka da reši liste čekanja

Ostavite komentar


  1. Čeka se Oskar da pročešlja liste i da idluči ko će se lečiti a ko ne. On odlučuje o svemu. A bitan faktor je poslušnost.

  2. Reče čovek koji je, kad je mogao da ustaje za Srbiju , otišao da se „malo odmori“ na mestu Abasadora u Švajcarskoj (kako je sam izjavio). Za otadžbinu se „ustaje“ svaki dan, rečju ali i delom.

  3. Vučić mu treba zbog ekonomske podrške, što je i normalno. Sve što se unapređuje iziskuje i veća finansijska sredstva to samo budalama nije jasno. To što se Vučić za sve pita mnogo je bolje nego kad se za vreme “ žutih“ svi pitali za sve pa smo ekspresno stigli do samog dna.

  4. Nekako se namece u vecini naslova i tekstova da mrznjom i grotesknim komentarima opozicija oko Djilasa dodje na vlast za 4 godine. Kao covek iz narida vam kazem da se nusta slicno nikada nece desiti. Moze eventualno doci do podelena feakcije u Sns i da se onda one pozicioniraju teajno kao prva i druga opcija i opozicija jedna drugoj uz precutnu podrsku. Narod mrzi Djilasa, Mariniku, Lazovica a smeje se Cuti i Milivojevicu.

  5. Tata se pita,jer tata je „svevišnji presvetli prepodobni prvorodjeni“ Oskar!! Sektaši maloumni!!

  6. Zanimljiva situacija…pitam se ko je g.Lončaru šef? Predsednik Vlade ( kako definišu zakon i Ustav ) ili PREDSEDNIK koji to po ustavu nikako ne može biti…ali navikli smo da predsednik svakodnevno krši i Ustav i zakon samo je oasno što to niko ne sme da mu kaže…

  7. A kako to treba narod da podrži? Upravo nam je saopštio da ništa ne zavisi od njega ili „naroda“, nego od nekog drugog.

  8. Pošto je sada svima jasno, da „Ministarstva“ i sve druge institucije u Srbiji, ne rade svoj posao,za koji primaju zavidne plate, već čekaju da Vučić „sve reši“?! Srbiji onda ni ne trebaju gore pomenuti, treba sve raspustiti a tu masu novca, na gomilu, pa će biti građanima istog momenta bolji standard i život! Ne razumem, te ljude, koji imaju neka zvanja,titule, i funkcije, a ništa samostalno i po ustavu definisano, ne smeju uraditi, dok „ne pitaju tatu“!!? Poltroni!

  9. Stihijsko resavanje lista cekanja je veoma opasno, a zalosno je sto se nikonod ozbiljnih lekara koji se zaista bave praksom ne konsultuje po ovom pitanju. Strasno je napraviti organizaciju gde ce u celoj drzavi da se operisu kukovi i kolena, a sa druge strane se zapostave sve ostale oblasti ortojedije koja je veoma raznolika. Na kraju dobijamo situaciju da smo smanjili liste za kuk i koleno, a dobili ogromne brojeve pacijenata na listama sa drugom patologijom. Drugi problem je operisanje i dobijanje velikih brojeva od strane i iskusnih i manje iskusnih hirurga cime se moze dobiti i znacajno uvecanje broja operisan pacijenata sa nepovoljnim rezultatom. Cela problematika zahteva ozbiljno razmisljanje, planiranje pa tek donosenje resenja, a za to je potrebno vreme.

  10. Ja molim ljude koji pisu komentare da ne pisu u ime naroda nego u svoje ime.
    A sto se tice Loncara zato je i na tom mestu jer je poslusan i ne mora da preuzima odgovornost.

  11. Nama be treba despot,cak ni Tesla i Ajnstajn zajedno na vrhu drzave i da ori tome odlucuju o svemu.Ovo je kancerogeno drustvo na umoru.,dravo drustvo ima i treba da ima zakonom definisan sistem koji funcionise shodno namjeni(svrsi) i u kome su jasno definisane nadleznosti,organizacija ali i odgovornost.

  12. @Real bilo bi lepo da odrastete. Finansijska nadleznost je Ministar Finansija u Vladi Srbije a ne g. Vucic, tako kaze Ustav i Zakoni to sto neko to ne postuje je druga stvar.
    @Mislite li sta, a kako vi znate da narod mrzi navedene ljude? Ne secam se te ankete medju narodom?
    Blago vama, Ziveli

  13. Mogao bi g PreCednik da operiše. Iza sebe ima sijaset uspešnih lobotomija dela naroda, pa neka iste operiše. A za preventivne preglede nemam komentar, nego zbog manjka kadra, radimo jedan za dvoje, i nakon 4 vezana radna vikenda, evo me na bolovanju, ne mogu da se sastavim.

  14. Zdrrastveni radnici su krivi oni su izmislili listu cekanja zbog njihov nerad kolilo sum iim plate povecane toliko manje rezultata i maltretiranje pacijenata

  15. U kakvoj to državi živimo gde se jedan čovek pita za sve, izgleda da što je ministar više retardiran to je boji ministar.

  16. @Real
    Bravo za komentar, mozda si pojeo malo vise jaja za dorucak, ne samo 2 po preporuci ministra, pa ti se steskilo.

  17. Nita iznenadjujuce on se pita vec +12 hod, mi smo mu “ dozvolili“, on se pita u sudstvu unapred osudi, ili ne zavisi ko je, u trhovini, a mona samo ide kao izvrsičac,, a za zdravstvo, pa koliko ima zaj godina da li ce proci na operaciju za koju ceka i ko ima pare fa se uradi preko reda, a ovaj tkz ministar treba da pita sefa, srbijoooo

  18. Razdvojite ili objedinite državno i privatno zdravstvo, da ne može isti čovek vratiti pacijenta iz državne ustanove, gde se čeka mesecima pregled, u privatnu, gde ga oregleda isto popodne ili čak u toku rada, zato su velike privatne klinike gde god to mogu vrlo blizu državnih! Ovaj cirkus sa pregledima vikendima bez uputa i zdravstvene knjižice, samo pokazuje da zakon ne služi ničemi, a političari mogu sve, koliko god budalasto i protivzakonito bilo!

  19. Ha ha…nasmeja me bas. Ma da li je moguce, pa Vucic je onda genije kada covek stigne sve i cak se i u medicinu razume. Uz njega ipak ide reklama: u sve se mesa. Uskoro cemo i za recepte cekati Vucica da potpise. „Blago“ zemlji koja njega ima.

  20. U četvrtak posle podne mi je javljeno da u Petak u 10h imam zakazano u Bolnici išlo je preko veze. Dolazim u četvrtak u zakazano vreme medicinska sestra me pitao tko me poslao rekao sam joj Marko Marković ona mi kaže kako gospodin pozdravite ga.
    Čekao sam da me prozove u međuvremenu dok ja ćekam dolazi jedna gospođa na njoj se vidi da loše izgleda medecinska sestra je pitao tko je poslao ona daje uputnicu za pregled i kaže moja doktorica a sestra joj odgovara zadnji 6 mjeseci nemamo termina. Eto zašto je veliki red čekanja što se ide preko veze .još jedan sličaj moja prijateljica imala rak tankog creva zakazano joj za 14 nedjelja termin u toj istoj Bolnici četvrtak veče u 20h zove je Bratanac da je pita kako je rekla mu je da čeka tri ipo mjeseca da dođe u bolnicu na pregledBratnac je obavijo telefonski razgovor sa nekim i nazvao nju nazad rekao zvat će te netko u roku pola sata zove jedna gospođa i kaže njo ujuto u Petak u 8h da dođe na pregled.Tako tu funkcioniše kod nas tko nema vezu može da umre čekajući

  21. PA TO NIJEDAN LIDER A KAMO LI DIKTATOR DA SE ČEKA I DKUCI KOME DA SE U NE VIŠE LOVA ILI NE. TO JE DIKTATURA FIRE CAUSEKUA PRVO PREMA SVOJIMA IZ STRANKE A PROTIVNIKOM SE NE BAVI… JER POSLUŠNOST I PONIZNOST SU ODLUKA SNS MA NJEGA CE SMAKNU TI NEKI SVOJ IZ STRANKE NARID NE. STRANAC NE. PSIHOLOŠKI RAZMISLITE TAKO JE I NAPOLEON CEZAR. HITLER STALJIN TITO SLOBA PA AV…

  22. Одговор за Реал: Држава је систем који је уређен законима. Трошење нашег, а не државног новца, уређује се буџетом. Нема нико да се пита већ је то системски уређено. Очигледно је да Србија нема система. Погледајте Делту. Мишковић био 6 месеци у затвору, а Делта радила као да је ту. То је систем.

  23. Нама Србима ништа не ваља , т ј не одговара . Хитно решавање проблема , ад хок , већ спашава много живота . Почело је решавање , као што треба . А вишедеценијски нагомилавање проблема е ту вам Вучић није крив . Тад је био беба , кад је почело расуло здравства . Неколико деценија ће бити потребно да се исплива из тога . Ћутите и кажите хвала . Нека не коментаришу ти много паметни . И осиромашени уранијум је опасан за жива бића . Ако си врстан хирург то не значи да си и добар администратор , да водиш здравство . Али ваши предлози , мишљења и т.д. вредни су сувог злата . Само напред ! За паметне је ово доста .

  24. Sramota trebam da uradim ultra zvuk srca sada Lončar uveo da prvo ides kod interiste dati on zakaze a kod nega cekas preko mesec pa kada zakaze treba ti još mesec dok dodjes na red Mozes umreti pet puta toje sramota vratiti da doktor poste prakse zakazuje ionako nemaju pacijenata sta drugo rade imaju vremena

  25. Poražavajuće je da lekari ,,neće ,,da rade u državnim ustanovama već prebacuju sve u privatne klinike .Na taj način pribavljaju sebi veliku korist.O tome dajte neki članak i prozovite lekare po imenu .

  26. Godspodine Loncaru dajte ostavku ako niste sposobni da resite problem bez predsednika. Samo jedan covek resava probleme Srbije, blago nama.

  27. Ukinuti ministarstva i ministre,sve predsednike opstina,direktore javnih ustanova,I neka covek lepo sve to radi kad vec radi.

  28. Izgleda da je recept sreće za narod da mu se sve oduzme, pa daješ na kašičicu…što Vučić primenjuje

  29. Strasno koji si ti ministar kada ne mozes nista da odlucis, ja bih podneo ostavku odmah. Sta ti onda odlucujes ako sve pitas njega. Smenili ste Asanina jel vas nije sramota 2 meseca pred penziju. Koji ste vi ljudi .

  30. A da, on rešava sve. I ja ga čekam da vidim kakav je jogurt koji pijemo, i kada da očekujemo prve snežne pahulje.

  31. Poštovani ministre, liste čekanja postoje jer je lekarima dozvoljeno da ne rade. Mene lično prošlog vikenda nisu hteli, da, da, dva puta su odbili da prime zdravstvenu knjižicu, gužve uopšte nije bilo. Tri mlada lekara su sedela za kompjuterima i primali su samo najteže pacijente. Konkretno pričam o novom urgentnom centru! Šminka kao i sve ostalo!

  32. Da je R. Marković, pisac teksta, ne tendenciozno pročitao Lončarevu izjavu, shvatio bi (valjda) da črka predsednika jer za njegov plan je potrebno izdvojiti dodatni novac.

  33. Gde sve ovo vodi,da predsednik tzv.države Srbije odlučuje o svemu. On je protokolarna ličnost a izgleda da se u sve razume. Gde si Vučeviću,pitaš li se ti išta?Sramota je na koje grane ste doveli ovu bogatu zemlju.Gadi mi se gde sam rođena I gde trenutno boravim.Ništa bolje nije ni u CG,ako imaš vezu sve završavaš,ako ne krepaj što im i jeste cilj. Ne zaboravite da će I vama biti dovoljno 2 m.

  34. Svi ministri treba da daju otkaz pošto očigledno niko ne zna ili ne sme samostalno da radi svoj posao

  35. Dakle, mislim da većina ljudi deli mišljenje sa mnom, a ja mislim da za ovo postoji samo jedna reč: CIRKUS!

  36. Stvar je u tome što većina lekara nece da radi.Rade kod privatnika,tamo zarađuju još po neku platu,tamo rade na aparatima,a u državnom sektoru ili ne znaju,ili ih pokvare.Mislim da su za sve krivi lekari,a naročito mladi,koji hoće odmah i sve.Jos nisu izucili zanat,a otvaraju privatne ordinacije.U zdravstvu je karambol.Tu treba dobro razmisliti,kako sve srediti.

  37. Preko ministra zdravlja Vučić resava liste čekanja u bolnicama,ili je ovo jeftin marketing ili mi imamo despota koji gotovo o svemu odlucuje a ministri služe onako kao dekor.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.