Nije samo Partizanov trener Vladimir Vermezović razočaran time što šampion prolećnu premijeru nije imao kada je trebalo – u utorak, protiv BSK-a. Ni fudbalerima crno-belih nije bilo pravo kada su, zbog potopljenog terena u Borči, iz svlačionica „Vizelj parka“ umesto na zagrevanje za prvu utakmicu drugog dela prvenstva otišli nazad u klupski sportski centar.


– Skoro tri meseca smo čekali taj dan, mesec i po smo se pripremali za ostatak trke za titulu, poslednjih nedelju dana bili baš fokusirani na to gostovanje, otišli u Borču potpuno „zategnuti“ i vrlo motivisani, a onda samo sat i nešto pre početka utakmice saznali da smo džaba dolazili. Nije prvi, verovatno ni poslednji put da se dešavaju takve stvari, ali odlaganja remete unapred zacrtan ritam rada na pravljenju i zadržavanju forme. I nikome ne odgovaraju – kaže vezista vodećeg tima superligaške trke Darko Brašanac.

Pomeranje duela s Borčanima na sledeću sredu i približavanje najbliže pratilje Crvene zvezde na tri boda ne utiču, međutim, na psihologiju ekipe.

– S motivacionog aspekta nije bitno kada, gde i s kim igramo. Naša filozofija i računica su potpuno jasni. Imamo još 15 prepreka na putu ka šestoj vezanoj tituli, što nam ne ostavlja prostora i vremena da razmišljamo o onome što drugi rade, makar to bila i Crvena zvezda. Gledamo samo u svoje dvorište, rešeni da dobijemo svaku utakmicu do kraja. To je najsigurnija taktika za novo pomeranje granica u našem klupskom fudbalu, koje smo sebi zacrtali – smatra jedan od predviđenih startera protiv BSK-a, planiran i za prvih 11 protiv Donjeg Srema ove subote u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari