Gradsko pozorište Castellum iz Kostolca otvarilo je ovogodišnju sezonu predstavom „Ne igraj na Engleze“. Ovu dramu je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Ivan Dragojlović.

U središtu radnje nalaze se trojica urbanih tridesetogodišnjaka, izgubljenih već negde na prvim životnim krivinama – zbog inferiornosti prema zaposlenoj supruzi (Paun), zbog nemogućnosti da se dokaže kroz površne avanture (Piksi), ili zbog neodoljivog nagona da, koristeći kao „masku“ nevine šale, ponižava sopstvene prijatelje (Bule). Trojicu glavnih likova povezuje i strast prema klađenju na rezultate utakmica različitih nacionalnih fudbalskih liga. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, pravljenjem precizne strategije kako da se na utakmicama engleske lige zaradi što više novca i organizovanjem rituala praćenja razultata, ova tri momka su zaboravila da zapravo žive svoj život. Pošto je uvek neko drugi kriv za probleme koji ih prate, pošto je „u Srbiji nemoguće živeti“ i pošto se sve to može zaboraviti uz konzervu piva i tiket, oni su na to čuveno parče papira položili ne samo svoj novac, već i svoje dvadesetosmogodišnje prijateljstvo – čitav život. Ovo je samo deo priče, a ostatak možete videti sutra na sceni.

U drami „Ne igraj na Engleze“ uspešno su glumeli Lazar Vujović tumačeći lik Pauna, Slobodan Pejović je Bule, a Mladen Despotović se pojavljuje u ulozi Piksija. Za tonske efekte zadužen je bio Mileka Boričić, za svetlosne efekte Marija Glišić, a autor muzike je Nemanja Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari