Istražni sudija Višeg suda u Požarevcu protiv Milutina Stevanovića (84) iz sela Polatna u opštini Žabari, pokrenuo je istragu i odredio mu jednomesečni pritvor. Istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje da je Milutin 30. januara nožem ubio svoju snaju Milku Car (63), državljanku Hrvatske koja je godinu dana živela u vanbračnoj zajednici sa njegovim sinom Radišom.


U nedelju, 30. januara, oko osam sati, dok je njegov sin Radiša bio u drugoj sobi, sačekao je Milku na vratima dok je izlazila iz kupatila. Odmah ju je napao i ubio sa više uboda nožem u grudi. Posle zločina Milutin je otišao u Požarevac i oko 9. 20 predao se policiji i ispričao im za zločin. Policija mu u početku nije verovala zbog njegovih godina da je to uradio.

– Starac je bio uporan u tvrdnji da je ubio snaju i detaljno je opisao kako je i zašto to uradio. Svo vreme je bio smiren dok nam je objašnjavao i nijednog trenutka nije pokazivao bilo kakvu grižu savest zbog toga što je ubio snaju. Čak je izražavao i zadovoljstvo zbog toga – priča nam naš izvor iz policije.

Prilikom saslušanja pred istražnim sudijom ponovio je do detalja svoj izkaz koji je dao u policiji. Na pitanje tužioca zašto je to uradio, deda se odmah razgoporadio i gestikulirajući rukama, vičući rekao: „Morao sam to da uradim. Došla je iz p…. materine da mi raskrčmi moju muku, da mi unuke ostavi bez nasledstva. Zario sam joj nož pravo u srce, pa sad, tamo gore neka deli tuđe imanje“, izjavio je, sa puno mržnje i besa, deda ubica snahe. Kako nam je rekao izvor blizak istrazi deda je bio potpuno svestan svog postupka, jer je to planski uradio kako bi sačuvao imovinu, koja se na njega vodila, plašeći se da će njegov sin imovinu da prepiše svojoj nevenčanoj supruzi. On je rekao da se ne kaje i da mu je sada mnogo laknulo, zbog toga što je na ovakav način sačuvao imovinu. Milutin je svestan da će život okončati u zatvoru, jer je suviše star i ima pune 84 godine. Jedino se interesovao gde će da ga sahrane.

Kako saznajemo od meštana sela Polatne pokojna Milka, koja je bila izbeglica iz Hrvatske, nekoliko puta se udavala, za mahom starije imućne ljude, iz okoline Homolja. Prema priči meštana, pre nekoliko godina njen prethodni muž iz okoline Petrovca je umro i Milka je nasledila pozamašnu imovinu. Posle toga se udala za Milutinovog sina Radišu, koji je bio devizni penzioner, i terala ga je da joj prepiše imanje. To je Milutin saznao i odlučio da ubistvom snaje spreči njenu nameru.

Za krivično delo ubistva za koje je Milutin osumnjičen propisana je kazna od pet do 15 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari