Predsednik Partizana Dragan Đurić juče je promovisao Mladena Krstajića u novog sportskog direktora srpskog prvaka, ali je pre ozvaničavanja javnosti već poznatog dogovora sa doskorašnjim kapitenom crno-belih, uvređen odnosom medija prema najtrofejnijem klubu u novijoj srpskoj fudbalskoj istoriji i rekordnom četvorostrukom uzastopnom šampionu, podelio packe novinarima, zbog „zlonamernog fabrikovanja laži o sukobima i besparici“ u klubu.


– Bili ste korektni do pre dva, tri dana. Tim izmišljenim pričama o svađama i lošoj finansijskoj situaciji ne samo da obmanjujete javnost i vređate intelegenciju naših navijača nego omalovažavate velike uspehe Partizana. Istina je vrlo jednostavna. Složni smo i imamo para. Ne bismo osvojili duplu krunu i igrali u Ligi šampiona da nismo puno uložili u ekipu. Sadašnja vrednost tima iznosi 4, 5 miliona evra, a u 2010. godini smo igračima, po raznim osnovama, isplatili 8, 8 miliona evra. U istoj godini smo samo na obeštećenja dovedenih pojačanja potrošili cirka milion evra. Ali nisam sujetan, zaboraviću vam to – prvi čovek „parnog valjka“ logično je demantovao varničenja u vrhu kluba i burne pregovore s novim članom uprave i trenerom, a onda imenom prozvao jednog, odnosno pohvalio drugog novinara.

Raspoloženje mu se popravilo tek kada je progovorio o, godinu i po čekanom, nasledniku Ivana Tomića.

– Krstajić je čovek za primer, veliki Partizanovac i profesionalac, koji nam je puno toga dao za poslednje dve godine. Ponosim se što je postao deo mog tima. Neka bude uspešan kao što je bio na zelenom polju i svi ćemo biti srećni – predsednik Partizana prostro je crveni tepih sveže penzionisanom, poznatom i poštovanom defanzivcu, ne zaboravljajući na Alberta Nađa (koordinatora za sportska pitanja – prim. aut), na čiji je izbor i dosadašnji rad takođe „ponosan“.

Prirodno, priču o međusobnim ucenama demantovao je i čovek koji će ubuduće selektirati tim, sastavljati stručni štab, biti spona i(li) tampon zona između uprave i svlačionice.

– Moguće je da ste me pogrešno razumeli. Nisam ucenjivao Partizan ni kada sam kao klinac dolazio iz Kikinde ili se pre dva leta, kao zreo i ostvaren čovek, vraćao u Humsku, pa nisam ni sada. Samo mi je bila želja da nastavim sjajnu saradnju sa trenerom Stanojevićem. Zahvaljujem se klubu što me je postavio na ovako važnu funkciju, ne bojim se ni posla ni odgovornosti – spreman je Krstajić za dokazivanje nove vrste.

Sliku o velikoj, složnoj porodici potkrepio je i trener Aleksandar Stanojević.

– Nisam ničime uslovljavao Partizan. Znam gde mi je mesto. Ja sam samo jedan od njegovih vojnika, koji je uvek radio i radiće u interesu kluba. Zahvaljujem mu se što mi je dao šansu i (o)stao iza mene – priču o bitkama iza kulisa zaključio je mladi stručnjak na klupi tima koji će nas ponovo predstavljati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Stvarna harmonija za opšte dobro ili lažna sloga kratkog veka? Vreme je najbolji sudija.

Stanojeviću produžen ugovor

Da bi opovrgli priču o „bušenju“ trenera, čelnici Partizana produžili su sa Stanojevićem ugovor za još godinu dana, do 2013.

– Zahvalni smo mu na tri osvojena trofeja i učešću u Ligu šampiona. Zato mu nećemo praviti problem ako sledeće godine dobije neku jaku ponudu. Daj Bože da je ne dobije i do kraja ugovora ostane s nama – kaže Đurić.

Milion već potrošen

Poričući tvrdnje o praznjikavoj klupskoj kasi, koje je inače pokrenuo član Upravnog odbora i predsednik Omladinske škole Partizana Ratomir Babić, medijskim izjavama o pokrivanju dugova zaradom od LŠ i svega milion evra namenjenih za dolazeći letnji prelazni rok, predsednik kluba otkrio je još jednu cifru.

– Potrošili smo već milion evra na ovaj letnji prelazni rok, a da on još nije ni počeo. Doveli smo Volkova iz Šerifa i Babića iz BSK-a, a uskoro ćemo još dva igrača. Obeštećenje za jednog od njih platićemo 800.000 evra.

Krstajić: Bićemo brži tim

Krstajić nije govorio o potencijalnim pojačanjima, samo je nagovestio konture budućeg tima.

– Bićemo mlađi i brži tim, sigurno ne slabiji tim od ove sezone. Zato sam se i povukao. Još se osećam fizički dobro, ali dolaze mlađi i brži od mene – kaže sportski direktor, po čijoj želji je već doveden Volkov, a uskoro bi mogli špicevi Jovančić (Rad), Milić (OFK Beograd), njegov klupski kolega Petković (desni bek) levi spoljni Mladenović (Borac), nekadasšnji štoper crno-belih Rnić (istekao mu ugovor sa Anderlehtom) i desno krilo Radović (Legija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari