Ne licitirati o terminu zimskog raspusta 1Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Forum beogradskih gimnazija pozvao je Branislava Tiodorovića i druge članove Kriznog štaba da prestanu da kroz medije licitiraju o datumu završetka prvog polugodišta.

„U kriznim situacijama, kakva je situacija sa koronom, potpuno je razumljivo da je neophodno imati poverenje u odgovorna lica koja upravljaju krizom. Međutim, konstantno licitiranje u medijima oko završetka prvog polugodišta unosi zabunu i nemir među učenike, nastavnike i roditelje i značajno povećava već postojeću frustraciju izazvanu nenormalnim uslovima u kojima se odvija nastava“, navode u FBG.

Forum beogradskih gimnazija očekuje od svih članova Kriznog štaba da svoja mišljenja, stavove i predloge iznose na zajedničkim sastancima kriznog štaba i da u javnost izlaze sa prethodni usvojenim odlukama.

„Svako drugačije ponašanje vodi produbljivanju neizvesnosti i većoj nervozi, što se na kraju prelama preko leđa učenika i nastavnika, a posledično utiče i na gubitak poverenja u one koji donose odluke što nikome ne bi trebalo da bude u interesu“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari