Ne može u školu, može na ekskurziju

Dozvola da se đačka putovanja mogu organizovati do 31. avgusta otvorila brojne nedoumice

Ostavite komentar


  1. Djacke ekskurzije su ozbiljna tema kojom bi mogla da se pozabavi ekipa istrazivackih novinara. Naravno, rec je o novcu. Ogromne svote se vrte kroz pljacku roditelja. Cene su previsoke, za manje para moze cela porodica da ode na isto putovanje. Nastavnici i ucitelji osim dnevnice dobijaju i procenat od agencije, pa kad roditelji ne puste dete odmah, onda vrse pritisak na dete, zovu roditelje da ih ubedjuju… Usput racunaju koliko su kolege vrbovale, „sazaljevaju“ one koje su naovorili samo 10ak ucenika, trude se da prestignu one koji imaju vise… Konkurencija je velika. Npr, u Novom Sadu samo jedna agencija moze da vodi decu na takmicenje. I bilo bi zanimljivo da se istrazi zasto sva takmicenja i seminari moraju biti u Kladovu…

  2. Neko ne uzima proviziju ako deca idu u školu, ali od ekskurzija kaplje provizija. Moraju se nahraniti gladna usta iz stranke…

  3. Mom detetu,(srednja skola u bgd) je vracen iznos dve uplate od mogucih tri. Znaci agencije su u mogucnosti da novac refundiraju.

  4. Dokle vise ovaj covek obmanjuje javnost. I zasto bukvbalno sve novine prenose iskljucivo njegove izjave koje su u protivnosti kakao sa zakonom tako i sa pomenutom uredbom.
    Pomeuti rece:
    „Uredba, podsetimo, predviđa da oni koji ne pristanu na vaučer mogu podneti zahtev za povraćaj novca od 1. januara 2022, a agencija je dužna da isplati u roku od 14 dana od dana podnošenja zahteva.“
    Ova uredba to ne kaye vec kaye da agencija MOZE, da ponudi putniku zamensko putovanje. Ponuda ne cini ugovor, samo je jedna njegov deo, da bi ugovor nastao treba druga strana da prihvati ponudu.
    Roditelji imaju prvenstveno pravo da traze povracaj novca shodno Zakonu o obligacionim odnosima, deo koji se tice nemogucnosti ispunjenja ugovora.
    Da li je moguce da nijedan novinar ne zna da cita zakon ili ne pozove nekoga ko to ume (advokat, udruzenja za zastitu potrosaca), vec samo prenose reci jednog coveka. Ovo je vec x-ti njegov odgovor na ovo pitanje, a druga strana se uopste ne oglasava, odnosno niko je ne slusa i ne iznosi misljenja u medijima. Ovo sve lici na zonu sumraka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.