Srpska muška odbojkaška reprezentacija danas putuje na Evropsko prvenstvo koje se od 10. do 18. septembra održava u Austriji i Češkoj. Uoči ovog značajnog takmičenja, kapiten srpske reprezentacije Ivan Miljković izjavio je da bi plasman u polufinale, a pogotovo osvajanje medalje, bilo ravno senzaciji.


– Cilj nije osvajanje neke od medalja, jer nemamo argumenata za to, a nećemo da kažemo da ćemo uraditi najbolje što možemo, jer ne želimo da se krijemo iza takvih alibija. Realan plasman bio bi šesto mesto na ovom prvenstvu. Takođe, nezadovoljan sam tretmanom u medijima i smatram da ekipa koja je prošle godine bila treća na svetu zaslužuje više pažnje – jasan je Miljković.

Nakon povlačenja Nikole Grbića iz reprezentacije Miljković je preuzeo kapitensku traku i rekao da mu je velika čast što će posle imena kao što su Dejan Brđović i Vanja i Nikola Grbić baš on postati novi kapiten.

Selektor Srbije Igor Kolaković izjavio je da iako je reprezentacija beležila dobre rezultate u poslednje vreme ne sme nikako da se opušta jer svi protivnici dolaze na prvenstvo sa željom da pobede.

– Moraćemo da igramo u kontinuitetu na Evropskom šampionatu, a mi smo u Svetskoj ligi pokazali da nismo u stanju da to uradimo. Idemo na EP da doguramo što dalje. Moramo biti oprezni i motivisani, jer prethodni rezultati nisu garant uspeha – izjavio je Kolaković.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi A sa Slovenijom, Turskom i Austrijom, a na prvenstvo neće putovati Bojan Janić zbog povrede.

Odbojkašice otputovale u Italiju

Seniorke Srbije nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 23. septembra do 2. oktobra održava u Srbiji i Italiji. Naša reprezentacija otputovala je juče u Italiju gde će učestvovati na 20. Piramida Paladijum Kupu koji se održava od 9. do 11. septembra. Pre toga, Srpkinje će 8. septembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Italije u Veroni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari