Tridesetak bivših radnika bjelopoljskog turističko-ugostiteljskog preduzeća „Brskovo“, predvođeni novoizabranim izvršnim direktorom Momčilom Kneževićem i predstavnikom Odbora direktora Mirsadom Đukićem, ušli su nedavno u hotel „Bijela rada“.

 Knežević je novinarima u holu hotela izjavio da je njegov prvi zadatak je da se sačini izvještaj o dosadašnjem radu, kako bi novoizabrani Odbor direktora imao jasne smjernice budućeg djelovanja. Navodeći da nije bilo nikakvih problema prilikom ulaska i preuzimanja preduzeća, Knežević je izrazio optimizam da će se novoizabrano rukovodstvo uspješno uhvatiti u koštac sa predstojećim izazovima. Predsjednik Štrajkačkog odbora Izet Ramović rekao je da radnici ne odustaju od svojih potraživanja.

Radnici ovog preduzeća potražuju oko 900 hiljada evra na ime neisplaćenih zarada i doprinosa od 2000. godine. Ramović smatra da su prava 118 radnika protivzakonito osporena odlukom Apelacionog suda. „Postoje brojne nepravilnosti za koje vinovnici treba „debelo“ da odgovaraju“, smatra Ramović. Predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bogdan Krgović nada se da će konačno biti riješena duga agonija u koju su zapali bivši radnici tog preduzeća. „Optimistička izjava novog izvršnog direktora ulijeva nadu da će ovaj turističko-ugostiteljski kompleks koji je svojim sadržajima hotelom „Bijela rada“, te restoranima na Kisjelim vodama i Ribarevinama predstavljao ogledalo bjelopoljske opštine, konačno krenuti ka napretku“, zaključio je Krgović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari