Zahvaljujući inicijativi Miroslava Joksića, predsednika tek osnovanog Moto kluba BMW Srbija, u prošlu subotu posetom Čačku članova moto klubova Veteran i BMW Slovenija i zvanično je započela saradnja slovenačkih i čačanskih bajkera okupljenih oko Moto kluba Mančula.
– Članovi klubova Veteran i BMW Slovenija su na 31 motociklu uveličali osnivanje kluba BMW Srbija u okviru čega je i organizovana ova poseta Čačanima koji su prihvatili da budu naši domaćini.

Zahvaljujući inicijativi Miroslava Joksića, predsednika tek osnovanog Moto kluba BMW Srbija, u prošlu subotu posetom Čačku članova moto klubova Veteran i BMW Slovenija i zvanično je započela saradnja slovenačkih i čačanskih bajkera okupljenih oko Moto kluba Mančula.
– Članovi klubova Veteran i BMW Slovenija su na 31 motociklu uveličali osnivanje kluba BMW Srbija u okviru čega je i organizovana ova poseta Čačanima koji su prihvatili da budu naši domaćini. Osnivajući ovaj klub želja nam je da podstaknemo mlade ljude da se posvete motorima i putovanjima, ali i da daju svoj doprinos bezbednosti u saobraćaju – objašnjava Joksić motive osnivanja kluba BMW Srbija.
Osim zastave Moto kluba BMW Srbije i plakete kluba BMW Slovenija, prilikom druženja na obali Zapadne Morave Moto klubu Mančula, koji već mesecima bije pravu bitku s opštinskom birokratijom kako bi najzad i zvanično dobio svoje mesto pod suncem, uručena je i novčana pomoć za opremanje novog objekta. Predsednik kluba BMW Slovenija Marjan Božić kaže da bajkeri ne priznaju ideološke nacionalne podele, već ih povezuje ljubav ka putovanjima i motociklima.
– Naša poseta motoklubovima BMW Srbija i Mančula iz Čačka samo je početak, nadam se uspešne i dugotrajne saradnje. Naše domaćine smo pozvali da posete Ljubljanu, a i naši članovi će svakako učestvovati na skupu koji Čačani organizuju početkom avgusta. Nas povezuje zajednička ljubav prema motociklima i putovanjima u kojoj nema mesta bilo kakvim ideološkim ili nacionalnim podelama, zbog čega očekujem da će i ostali slovenački i srpski moto klubovi po ugledu na naša tri kluba započeti saradnju i međusobno povezivanje – kaže Božić i dodaje da će se članovi ovih klubova angažovati da čačanski i beogradski bajkeri bez mnogo problema dobiju vize kada se budu odlučili da posete Sloveniju.
Članovi Moto kluba Mančula od svog osnivanja, pre dve godine, održavaju prisne odnose s moto klubovima s prostora bivše SFRJ, ali bajkerima iz Bugarske, Nemačke i Austrije koji su prošle godine uprkos lošem vremenu učestvovali na skupu u Čačku.
– Za nas je svakako najveće priznanje predstavljala činjenica da su na proslavu dvogodišnjice kluba u decembru u Čačak došli bajkeri iz cele Srbije ali i s prostora bivše Jugoslavije. Moto klub Mančula je za samo dve godine postao kultno mesto okupljanja Čačana svih generacija koji vole motocikle i rokenrol, ali ono što treba istaći je da ni u klubu, ni prilikom obeležavanja godišnjice, ni na skupu koji je pokvarilo loše vreme, nije zabeležen ni najmanji incident, zbog čega očekujemo da će u opštinskoj upravi pozitivno odgovoriti na naš zahtev da nam se dodeli prostor na kojem ćemo izgraditi novi objekat – kažu Nedeljko Bošnjak, predsednik, i Željko Kostić, potpredsednik Moto kluba Mančula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari