Ne šalju decu u školu 1Foto: Stefana Savić

Savet roditelja Osnovne škole „Svetozar Miletić“ obavestio je nadležne institucije o odluci da do povratka u stanje pre 28. avgusta 2017. godine i poništavanja smene direktora te škole, neće slati svoju decu na nastavu.

O ovoj odluci zvanično su obavešteni predsednica Vlade Srbije, predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, gradonačelnik Beograda, Gradsko veće Grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i predsednik opštine Zemun.

Oni su zamoljeni da se upoznaju s problemom i u skladu sa svojim autoritetom i nadležnostima reaguju da bi i za decu u OŠ „Svetozar Miletić“ školska godina regularno započela, navodi se u saopštenju.

Odluku da do daljnjeg deca ne pohađaju školu potpisalo je više od 70 odsto roditelja od ukupno 1.200 učenika ove škole.

U saopštenju se podseća da je odlukom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića od 28. Avgusta razrešen direktor Miroljub Mosurović i raspušten Školski odbor.

Čitav kolektiv od 75 nastavnika i učitelja je dao punu podršku direktoru, čak je i imenovani v.d direktora Miloš Gačić glasao „za“ ostanak dosadašnje uprave Škole.

Savet roditelja Škole je odmah po prijemu rešenja Ministarstva reagovao i 30. avgusta 2017. godine uputio zahtev ministru Mladenu Šarčeviću da u zakonskom roku poništi rešenje o razrešenju direktora i raspuštanju Školskog odbora, kao što je to uradio u martu ove godine, posle peticije koju je potpisalo preko 1.500 roditelja sadašnjih učenika, ali brojni nekadašnji učenici Škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari