Ne smanjuje se broj zaraženih koronom u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Ni juče u Novom Pazaru nije bilo smanjenja broja zaraženih korona virusom. Odnos broja testiranih uzoraka i broja obolelih i dalje je iznad 40 procenata.

Brzim antigenskim testom proverene su 124 osobe, a 55 njih, odnosno 44, 3 odsto bilo je pozitivno. PCR metodom testirano je još 68 osoba, ali rezultati nisu poznati, kao ni za 167 uzoraka od petka i četvrtka.

Prethodnog dana na kućno lečenje otpušteno je 11 pacijenata, a hospitalizovana su još tri novozaražena, po jedan iz Novog Pazara, Raške i Sjenice.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice smešten je 61 pacijent. Zivotno su ugrožena dva i priključeni su na respiratore. Na kiseoničkoj terapiji su četiri. Jedna osoba je transportovana u veću zdravstvenu ustanovu i jedna osoba iz Novog Pazara podlegla je komplikacijama od korona virusa.

Minulog dana, zadržan je veliki pritisak na kovid ambulente i čekanje na pregled po nekoliko sati. Pregledana su 234 pacijenta – 127 su bili na prvom pregledu „sumnjivih“ da su zaraženi koronom i 107 bili su kontrolni pregledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari