Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasićizjavio je za naš list da je ova opština završila sve projekte koje je ove godine planirala i prijavila Ministarstvu za nacionalni investicioni plan, ali do sada nije uplaćen ni dinar na račun opštine za obavljene radove.


– Završili smo zamenu i rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu, izgradnju rezervoara vode u drugoj visinskoj zoni i kanalizacione mreže u selima Krupac, Gradašnica i Poljska Ržana. Realizovali smo oko 35 miliona dinara, ali ništa još nije naplaćeno tako da je u velikim problemima opština, ali i javno preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ koje je finansiralo i izvodilo radove, ali su u problemima i podizvođači radova – kaže Vasić.

Vasićkaže da se nalozi nalaze u trezoru i da su ministarstva ekonomije i NIP-a svoj posao završila.

– Sada je na potezu Ministarstvo finansija i trezor i nadam se da će u narednih deset dana to biti isplaćeno. Ukoliko se to ne desi, biće problema i u funkcionisanju opštine i javnih preduzeća, jer smo radove tako koncipirali da će do naplate doći – kaže Vasić.

Vasićkaže da po najavama ministarke za NIP Verice Kalanovićkoja se nedavno obratila i odbornicima Skupštine opštine Pirot, Pirot ove godine iz NIP-a treba da dobije oko 300 miliona dinara.

– Toliko smo i mi iz budžeta izdvojili za realizaciju kapitalnih investicija u opštini, pa će grad uprkos ekonomskoj krizi sa 600 miliona dinara investicija u narednoj godini biti jedno veliko gradilište. Naredne godine ulagaće se i u putnu infrastrukturu, a biće nastavljeno i uvođenje kanalizacione mreže u selima. Insistiraćemo da se paralelno radi na izgradnji prečistača otpadnih voda za selo Krupac i susedna sela zato što nećemo dozvoliti da se kanalizacija iz tih sela ispušta bez prečišćavanja u Nišavu, a radićemo i na sportskoj infrastrukturi – kaže Vasić, dodajući da se se još uvek razmišlja o početku izgradnje zatvorenog bazena u Pirotu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari