Ne zna se kada će put Kupusina - Bački Monoštor biti završen 1Trg slobode u Apatinu, foto: Wikipedia

„Izgradnja puta između Kupusine i Bačkog Monoštora počela je u junu prošle godine. Posle nešto više od godinu dana, put je, prema objavama Mirovića završen. Ipak, realnost je nešto drugačija – izgrađena je tek polovina deonice“, naveo je portal SOInfo.

Prema rečima nadležnih, u pitanju je saobraćajnica od velikog poljoprivrednog i turističkog značaja. Pokrajina je kroz Upravu za kapitalna ulaganja AP finansirala ovaj projekat sa nešto manje od 200 miliona dinara, dok je opština Apatin pridodala 10 odsto – 21,7 miliona.

„Izabrani ponuđač za poslove rekonstrukcije puta Kupusina ka Bačkom Monoštoru na teritoriji opštine Apatin bilo je veterničko preduzeće Karin komerc koje se tokom proteklih meseci našlo u žiži javnosti, nakon što je građevinska inspekcija naložila uklanjanje objekata firme, jer su bespravno izgrađeni“, navodi ovaj portal.

Dodaju da su Karin komercu tokom prethodnog perioda dodeljeni brojni građevinski poslovi, pa, prema pisanju portala 021, firma beleži drastičan rast prihoda i dobiti od 2018. godine.

Početak radova na izgradnji puta pompezno je najavljivan pa je predsednica Opštine Apatin, Dubravka Korać, u više navrata ukazivala na važnost i ulogu ove saobraćajnice.

Čast da proglasi završetku radova ipak je pripala Igoru Miroviću. Predsednik vojvođanske Vlade je na svojoj Instagram stranici saopštio da je put završen, a kao dokaz, postavio je snimak novoizgrađene saobraćajnice.

“Ipak, pokrajnski premijer zaboravio je da pomene jednu ’sitnicu’. Ukoliko bi građani novim putem krenuli od Kupusine do Bačkog Monoštora, posle nešto više od pet kilometara, naišli bi na kraj puta. Na kraj asfaltiranog puta. Nije naravno rekao ni da se nakon asfalta nailazi na poljski put, rastinje i drveće“, navode.

Završetak kompletnog puta, odnosno izgradnja dodatnih pet kilometara na relaciji Kupusina – Bački Monoštor potrajaće još najmanje dve godine. Kako je naznačeno u rebalansu budžeta grada za 2022. ulaganja na ovoj deonici nisu u planu do kraja tekuće sezone.

Prema, za sada dostupnim podacima, lokalna samouprava Sombor neće finansijski učestvovati u rekonstrukciji, a sredstva za izgradnju puta u dužini oko pet kilometara, obezbediće iz drugih izvora – drugih nivoa vlasti i to u iznosu od 180 miliona dinara ili oko 1,53 miliona evra. Početak finansiranja planiran je za 2023. godinu, a završetak za 2024.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari