Nenad Mirosavljević, jedan od golgetera u Apoelovoj pobedi nad srpskim šampionom, ne misli da je njegov tim favorit u revanšu, ali veruje da bi dva gola zalihe mogla biti dovoljna za konačno slavlje i ulazak u predvorje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

– Napravili smo odličan rezultat u prvom meču, ali ne smatramo da je tom pobedom završen posao. Sigurno smo u boljoj poziciji od domaćina, hrabri nas saznanje da se možemo nositi sa vrhunskim ekipama, ali znamo koliko je Partizan jak i velik tim i klub. Svesni smo koliko nas skupo može koštati i najmanji trenutak opuštanja ili nepažnje. Pošto je u fudbalu sve moguće moramo i u „drugom poluvremenu“ krenuti od nule. Šanse za prolaz u plej-of su i dalje pola-pola, s tim što verujem da će Apoel dalje – pričao je juče za Danas bivši špic Partizana uoči poletanja naranžasto-belih (kombinacija za gostovanja) za Beograd.

Kako komentarišete suparničko viđenje prve utakmice, po kojem Apoel nije nadigrao Partizan?

– Stara je sportska istina da igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Apoel je pročitao Partizan u prvoj utakmici, mi mu našom taktikom nismo dozvolili da razvije njegovu pas igru. Uz to, uspeli smo da ga kaznimo za greške koje je pravio pred svojim golom. Nadam se još nekom takvom trenutku dekoncentracije poslednje linije crno-belih.

U Humskoj očekuju da ćete mirno i svim silama braniti stečenu prednost?

– Ne znam za kakvu taktiku će se naš trener opredeliti, ali znam da ova ekipa nikada nije igrala bunker. Nećemo srljati u napad, jer nemamo razloga za to, ali nećemo se ni ušančiti pred našim golom. Ne volimo i ne znamo to. Ko je gledao naše prošlogodišnje mečeve sa Zvezdom seća se da nismo tzv. domaćinska ekipa. Isto igramo i kod kuće i na strani, u prvenstvu i Evropi.

Može li iskusnu ekipu kao što je vaša uplašiti opšta mobilizacija protivničkih navijača?

– Biće nam teško i zbog „grobara“, koji su Partizanov 12. igrač. Ali, isuviše smo smo iskusni da bi nas poremetila atmosfera na tribinama. Uostalom, u Beograd specijalnim letovima stići će 1.500 naših navijača – najavljuje Mirosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari