Problem kuće u kojoj bi bila klinika genetičara Miodraga Stojkovića nasledili smo od prethodne vlasti i do dana današnjeg ne znamo punu cenu tog projekta. Zbog toga je jedino logično rešenje i jedini logičan potez bio da se obratimo nadležnim organima da sve to preispitaju, kako bismo jedan projekat, koji je veoma bitan za Leskovac, posebno kada se zna s kakvim demografskim podacima smo suočeni, priveli kraju na adekvatan način i bez ikakve sumnje da iza toga stoje neke nelogičnosti ili zloupotrebe.

Problem kuće u kojoj bi bila klinika genetičara Miodraga Stojkovića nasledili smo od prethodne vlasti i do dana današnjeg ne znamo punu cenu tog projekta. Zbog toga je jedino logično rešenje i jedini logičan potez bio da se obratimo nadležnim organima da sve to preispitaju, kako bismo jedan projekat, koji je veoma bitan za Leskovac, posebno kada se zna s kakvim demografskim podacima smo suočeni, priveli kraju na adekvatan način i bez ikakve sumnje da iza toga stoje neke nelogičnosti ili zloupotrebe. I to je ono što ćemo uraditi sa svakim projektom u narednom periodu, jer je Leskovcu neophodna pre svega poštena vlast – kaže za Danas Vladan Marinković, predsednik opštine Leskovac, pojašnjavajući najavu da će finansijski biti preispitano sve što je sagrađeno, uključujući i kliniku dr Stojkovića.
Vladan Marinković, ocenjujući stanje u funkcionisanju lokalne samouprave, kaže da je u gradu u kome godinama ništa nije rađeno teško započeti nešto odmah. – Preglomazna i inertna opštinska uprava teško se pokreće. Ako se uzme u obzir i opstrukcija rada opštine u prvih šest meseci, koja je kulminirala i blokadom budžeta, više je nego jasno da se i pored najbolje želje i volje da Leskovac pomerimo sa dna nije moglo mnogo učiniti – kaže on, dodajući da nje s pravom utrošeno mnogo vremena u kreiranju programa i projekata za normalizaciju stanja u opštini. – To se sada i vidi po velikom broju projekata kojima je Leskovac konkurisao za sredstva iz NIP. Očekujemo da će se 2008. početi realizovati bar jedan deo tih projekata, na način da to bude vidljivo svakom građaninu Leskovca. Uostalom, svako može da vidi koliko je ulica rekonstruisano, da je grad čistiji i sa mnogo boljom javnom rasvetom što je, inače, bilo moje prvo obećanje građanima kada sam došao na ovu funkciju – kaže Marinković.
Prvi čovek opštine Leskovac podseća i da je grad uspeo da privuče nove projekte, da se otvore nova radna mesta, te da za petnaest dana počinje da radi tekstilna fabrika u kojoj će posao naći 500 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari